Kütyü 2021. február 05.

Samsung Galaxy S21: 6 rejtett funkció, amit ismerned kell

Fatima Kütyü 2021. február 05.
Aki még többet szeretne kihozni a Samsung Galaxy S21 készülékéből, annak érdemes tisztában lennie ezekkel a tippekkel és rejtett funkciókkal.

Végre megjelent a Samsung Galaxy 21, mindhárom modell lenyűgözőnek tűnik, nem is beszélve az 5G támogatásról, az új kamerarendszerről, a továbbfejlesztett kamerafunkciókról, vagy az S21 Ultra S-Pen toll támogatottságáról. És ez még mind csak a kezdet, ugyanis elképesztő különlegességeket is talál, aki keres. Bemutatjuk a legjobb funkciókat, amiket érdemes ismerned.

Az S21 kikapcsolása

Meglepetés érhet, ha hosszan nyomod a bekapcsológombot, ugyanis ilyenkor a készülék nem kikapcsol, hanem a Bixby indul el – ez  több feladatot is végrehajt a megadott sorrendben, miután meghallja az általad beállított hangutasítást. Aggodalomra semmi ok, más módja van a készülék kikapcsolásának: a képernyőn lefelé húzva előugrik a gyorsbeállítások panel, ahol található egy kapcsológomb, de az oldalsó és a hangerőszabályozó gombot hosszan megnyomva is megjelenik a menü, ahol a ki lehet kapcsolni a telefont. Ha ez a lehetőség nem tetszik, módosíthatod, hogy az oldalsó gomb bekapcsolóként működjön – ezt a Beállítások> Speciális szolgáltatások> Oldalsó gomb menüpont alatt teheted meg.

S-Pen támogatás az Ultrán: ez nem rejtett funkció, csak nem annyira nyilvánvaló, hiszen az S21 Ultrán nincs hol tárolni a tollat, ellenben a Note sorozat készülékeivel. Viszont bármilyen Galaxy Note vagy Galaxy Tab S sorozatú S-Pen ceruzával használható a telefon, és lehet kapni speciális tokokat is hozzá.

Adj effektusokat a videohívásokhoz

Biztosan sokan ismerik a Zoom beszélgetések háttereit – hasonlót lehet beállítani a Galaxy S21 videohívásokra is. Az effektus kiválasztásához lépj a Beállítások> Speciális szolgáltatások> Videohívás effektusokhoz, itt választhatsz hátteret.

Lebegő értesítések

Az Android 11 elindította a Google új Bubbles értesítési funkcióját, ami nagyon hasonlít – és úgy is működik, mint – a Facebook Messenger Chatheads, és a Samsungnak is megvan a maga verziója. Ahelyett, hogy az értesítések megtekintéséhez lefelé kellene csúsztatni az értesítési panelt, egy lebegő körrel bármikor gyorsan hozzáférhetsz a beszélgetésekhez. Ezt azonban engedélyezni kell a Beállítások> Értesítések> Speciális beállítások> Lebegő értesítések lehetőségnél, ahol ki lehet választani a használni kívánt opciót, tehát a Bubbles vagy a Samsung Smart előugró buborékját.

Samsung Galaxy S21 / Fotó: Nina Westervelt/Bloomberg via Getty Images

Zárolt képernyő és widgetek

A Samsung Always On Display funkciója már régóta sokak kedvence, hiszen megkönnyíti az információk gyors megtekintését vagy a hanglejátszás vezérlését, de a Galaxy S21 segítségével még többet ki lehet hozni belőle – írja a CNet. Ha a Beállítások> Képernyő lezárása> Widgetek menüpontra lépsz, bekapcsolhatod az összes használni kívánt modult, valamint a Megjelenítés mindig látható állapotban lehetőséget. Ezután, amikor a telefon zárolva van és az AOD aktív, koppints duplán az órára az összes widget megtekintéséhez.

Nincs több gond a kereséssel

Keress akár alkalmazást, névjegyet vagy fájlt, a gyorsbeállítások közt található keresés inkonnál bármit le tudsz kérdezni. Innentől nem kell az alkalmazások között és a mappákban keresni, ugyanis pillanatok alatt eléred, amit szeretnél.

Keresés az oldalon