A 2021-es CES legjobb telefonjai

A CES-ről mint az év egyik legjelentősebb kütyükiállításáról hagyományosan nem hiányozhattak a telefonok sem.

Az idei felhozatal ugyan nem volt annyira grandiózus és sokszínű, mint azt általában megszoktuk a CES-től, több mobilgyártó is úgy döntött végül, hogy nem él a kiállítás lehetőségével, így tett például a Xiaomi és a Huawei is, ám ez másokat nem rettentett el és a Motorola, meg a TCL több olcsó, illetve középkategóriás készüléket is felvonultatott, köztük egy meglepően olcsó 5G-s konstrukciót is.

A Motorola budget telefonjai

A Motorola több telefonnal is jelen volt az idei CES-en, ezek közül a Moto G Stylus 2021-et és a Motorola One 5G Ace-t érdemes kiemelni.

Az utóbbi a Motorola One 5G finomított változata, ami az egyik legolcsóbb 5G-s telefon a piacon a maga 400 dolláros (kb. 120 000 Ft) kezdőárával.

A Moto G Stylus 2021 is egy 2019-es telefon ráncfelvarrott verzióját takarja, ami nagyobb kijelzőt és komoly szoftverfrissítést kapott.

A TCL készülékei

A TCL-t elsősorban tévégyártóként ismerjük, de a telefonjaik első szériájával már a tavalyi CES-en bemutatkoztak. Idén a TCL is a középmezőnyt célozta be két telefonjával, ezek egyike egy budget készülék, még a másik pedig a Motorola One 5G Ace konkurenciájának ígérkezik, ugyanis ez is az olcsón hozzáférhető 5G szolgáltatásra helyzte a hangsúlyt.

A TCL 20 5G egy 6,67 colos kijelzővel , Snapdragon 696G procival, 6GB memóriával és 128 GB tárhellyel, 4 500mAh-s akksival és természetesen 5G-s kapcsolattal érkezik.

Az olcsó telefonok táborát erősítő TCL 20 SE-ben egy Snapdragon 460-as proci ketyeg, 4 GB memóriával és 64 GB tárhellyel rendelkezik. Ezek az értékek soványkának is tűnnek így 2021-ben, de ezeket kompenzálandó a 6,8 colos kijelző kifejezetten nagynak minősül, pláne ebben a kategóriában, mindezt még megfejelik három hátoldali kamerával és egy 5 000mAh-s akkumulátorral.

Kihúzható LG

A kihúzható kijelzőjű LG elég nagy talány ma még, nem utolsó sorban azért, mert lehet, hogy nem is létezik. Ugyanakkor vannak arra utaló bizonyítékmorzsák, hogy az LG valóban dolgozik egy olyan telefonon, aminek ki lehet húzni a kijelzőjét és valamikor 2021-ben fog megjelenni.

A kiszivárgott hírek szerint 6,8 colról 7,4 colra lehet majd kitolni és mivel nem hajtogatható, ezért normál állapotban egy teljesen átlagos okostelefonnak tűnik.

A szabadalmi bejegyzésében megemlítenek egy elektronikus érintőtollat is, ami azt jelenti, hogy ez a telefon is kaphat egy az S Penhez hasonló eszközt. A telefon koncepciója meglehetősen ambiciózusnak hat és még az sem biztos, hogy 2021-ben megérkezik, illetve ha igen, akkor jó eséllyel piszok drága lesz, de mindezektől függetlenül egy igen érdekes és izgalmas projektnek ígérkezik. Hozzá kell tenni továbbá, hogy az ötlet nem az LG sajátja, hiszen velük párhuzamosan a TCL és az Oppo is dolgozik a maga kihúzható telefonján.

Samsung Galaxy S21

Igen, a szemfülesebbek itt már izegni-mozogni kezdhetnek, mert a Samsung a közelében sem járt a CES-nek, mindazonáltal nem véletlen, hogy a világ egyik legnívósabb, ezúttal online kütyüexpójával egy időben történt meg a Samsung Galaxy S21 bejelentése.

Ahogyan az várható volt a Samsung Galaxy S21 két testvérével, a Samsung Galaxy S21 Plus és a Samsung Galaxy S21 Ultra kíséretében jelent meg és csúcstechnológiát pakoltak beléjük.

A legizgalmasabb újítást talán az jelenti, hogy az S21-es széria Ultra modellje is rendelkezik támogatással az S Pen-hez.