Várhatóan még ebben a hónapban megnyit a Popeyes amerikai étteremlánc első magyarországi étterme a Westendben, írja a Világgazdaság. A közösségi médiában már toborozzák a munkaerőt az új helyszínre.
Nemsokára megkóstolhatjuk az ikonikus csirkés szendvicset
A Popeyes étteremlánc világszerte arról ismert, hogy a klasszikus amerikai gyorséttermi kínálatot a New Orleans-i és cajun konyha ízeivel ötvözi. Legnépszerűbb termékei közé tartoznak
a fűszeres, ropogós csirkedarabok, a csirkés szendvics, valamint a jellegzetes köretek, mint a coleslaw vagy a kukorica.
A márka különlegessége, hogy ételeiben a déli konyha pikáns, karakteres fűszerezése köszön vissza, ami egyedivé teszi a globális gyorséttermi piacon.

A cajun konyha az Egyesült Államok déli részéről, elsősorban Louisiana államból származik, és a francia telepesek (az ún. “acadiens” vagy “cajunok”) hagyományaiból alakult ki. Lényege a kiadós, fűszeres, rusztikus ételek készítése egyszerű alapanyagokból. Jellemző rá a bőséges fűszerhasználat – például cayenne-bors, paprika, fokhagyma, hagyma –, valamint a rizs, a kukorica és a különféle húsok, tenger gyümölcsei, főként rák és hal gyakori alkalmazása.
A Popeyes ikonikus csirkés szendvicse 2019-es debütálása óta az Egyesült Államok egyik legsikeresebb gyorséttermi újdonságává vált, a lánc pedig mára a csirkés ételek globális piacának meghatározó szereplője. A magyarországi nyitás az európai terjeszkedés újabb állomása, hiszen a márka már jelen van többek között Spanyolországban, Svájcban, az Egyesült Királyságban, Romániában, Franciaországban, Csehországban és Olaszországban is. Világszerte több mint 4300 éttermük működik 35 országban, és a hálózat folyamatosan bővül.

