Kütyü 2020. június 09.

Filléres, de szuper praktikus eszközök az Aliexpressről

Balázs Kütyü 2020. június 09.
Néhány száz forintért szuper hasznos és ötletes eszközöket találunk az Aliexpressen főzéshez, sportoláshoz, vagy egyéb más szabadidős elfoglaltsághoz.

Nyilván az Aliexpressről és hasonszőrű társairól (igen, rád gondoltunk többek között, Wish) rendelni egy kicsit mindig lutri, amolyan vásári zsákbamacska érzete van a dolognak, hiszen sosem tudjuk, hogy amiért fizettünk, az megérkezik-e egyáltalán (jó, többnyire meg szokott), ha igen, akkor használható-e arra, amire használni szeretnénk és ha erre is pozitív a válasz, akkor még kérdés, hogy meddig marad ez így.

Ezeket a cuccokat ugyanis értelemszerűen nem az örökkévalóságnak gyártják, de hát ezért is hozzák el nekünk Kínából fillérekért.

Nagy átlagban elmondható ezekről, hogy megérik az árukat, tartanak ameddig tartanak, de akad köztük olyan is, aminek a beszerzése kifejezetten jó üzletnek bizonyul. Én például már második éve tolom egy Aliexpressről rendelt bőrpénztárcával, ami belekerült szállítással együtt kemény 700 pengő magyar forintba. Igaz, sose mertem utánanézni, hogy minek a bőréből készítették, de ez a funkcionalitása szempontjából mindegy is. Persze nem kell nekifutásból megrémülni, semmiféle bőrcuccot nem akarok rátukmálni senkire, inkább amolyan hasznosnak tűnő apróságokról lesz a következőkben szó.

Zöldség és gyümölcsszeletelő

Rozsdamentes acél zöldségszeletelő eszköz

Ára: Kb. 330 Ft-tól.

Hirdetés

 

Ez a rozsdamentes acélból készült zöldség-és gyümölcsszeletelő eszköz azért nagyon menő, mert kiküszöböli azt a legelterjedtebb problémát, amikor a konyhaművészettel még ismerkedési fázisban lévő szakácsaspiráns képtelen úgy nekiállni a paradicsom, a hagyma, vagy a krumpli felvágásának, hogy az ne mozduljon el, ne essen szét.

Ez a kütyü épp arra szolgál, hogy stabilan rögzíteni tudjuk a felkarikázandó ételalapanyagunkat és nyugodtan szeletelhessük szép, esztétikus karikákra.

Ujjvédő

Rozsdamentes acélujjvédő

Ára: Kb. 185 Ft.

Hirdetés

 

Maradunk a konyhában és a kezdő szakácsoknál, ráadásul itt most arra a bajra mutatunk gyógyírt, amitől igen nagy boldogtalanságot okoz a körükben, ez pedig a szeletelés közben beszedett kés okozta sérülés, vagyis a vágás.

Ez a rozsdamentes acél lemez éppen a leggyakoribb balesetek megakadályozására való, hiszen amikor megszaladna véletlenül a kés, akkor megvédi az ujjainkat a sérüléstől.

A használata magától értetődő, csak felhúzzuk a gyűrűsujjunkra és már mehet is a kaszabolás.

Ingelon bicikliedző

Ingelon USB ANT Stick

Ára: Kb. 3 500 Ft.

Hirdetés

 

Ezen az USB-sticken egy olyan szoftver található, amelyik felpezsdíti az otthoni, néha kissé sivár és unalmas szobabiciklizéseket, hiszen olyan, mint egy számítógépes játék, csak éppen kapcsolatban van a „bicajunkkal”. Így egy telefon, vagy egy tablet segítségével olyan lesz az edzésfolyamatunk, mintha valóban haladnánk A pontból B-be.

Az egyetlen dolog, amire érdemes odafigyelni,az az eszköz kompatibilitása.

Magyarán, nem minden biciklifajtával működik, szóval vagy egy olyan kell nekünk otthonra, amivel igen, vagy egy olyan okosóra, amit felismer az alkalmazás. Ezeket szerencsére listázza az oldal, úgyhogy csak meg kell néznünk, van-e hozzá megfelelő eszközünk.

A vihargyújtó

LAFAGIET elektromos öngyújtó

Ára: Kb. 1 500 Ft-tól.

Hirdetés

 

Ugyan azt írtuk fentebb, hogy ezeket a kütyüket nem az örökkévalóságnak gyártják, azonban ebben az öngyújtóban megvan a potenciál rá, hogy nagyon sokáig képes lesz szolgálni minket.

Eleve elektromos, így nincsen szüksége gázra a működéséhez, ráadásul tölthető is, tehát ameddig az elektromos hálózathoz hozzáférésünk van, használhatjuk.

Egy töltéssel rendszeres használat mellett (pl. dohányzunk mondjuk) kb. 24 órán át bírja, de emellett van még két szenzációs vonása. Az egyik, hogy ujjlenyomatazonosító van benne, tehát illetéktelenek (mondjuk gyerekek) nem férhetnek hozzá. A másik jó tulajdonsága, hogy vihargyújtó, tehát a legnagyobb szélben is remekül működik.

A kütyüs táska

Ishiline kütyüs táska

Ára: Kb. 1 500 Ft.

Hirdetés

 

Ez a kis táska nagyjából kétszer akkora mint egy pénztárca és arra való, hogy a mindenféle okosságunkat és az ahhoz való tartozékokat tároljuk benne.

Van itt hely a telefonnak, a headsetnek, a hálózati átalakítóknak, meg még egy rakás USB kábelnek is.

Külön jóság, hogy vagy tizenötféle színben választható, tehát szinte bárki megtalálhatja ezek között a kedvencét.

Keresés az oldalon