Itt a cicatartók álma: az önmagát tisztító macskaalom

Turi Dániel
A macskák kiszámíthatatlan és gyakran igen kényes állatok, de ezzel, az önmagát automatikusan megtisztító macskaalommal még a legszőrösebb szívű kisállatok tetszését is elnyerhetjük majd!

Minőségi tápok, folyamatos figyelem, megfelelő életkörülmények és a szívünk összes szeretete – jellemzően ezeket próbáljuk megadni a házi kedvenceinknek. A modern technológia segítségével azonban ma már az elképesztő luxus sem elképzelhetetlen a kisállatok életében – mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Gadetflow oldalán talált, nemrég piacra dobott, önmagát tisztító macskaalom, amit még a legkényesebb négylábúak is imádni fognak.

A macskatartásnak megvannak az előnyei és a hátrányai egyaránt: sokszor talán kényelmesebb, mint egy kutyával, hiszen nem kell levinni őket sétálni, sem ahhoz, hogy jól érezzék magukat, sem ahhoz, hogy elvégezzék az apró-cseprő dolgaikat. Ez viszont hátrány is lehet, hiszen az otthoni alomtakarítás sok macskatulajdonos életében okozhat kellemetlen perceket. A lusta – vagy csak kényelmes- gazdákra gondoltak a Furbulous nevű macskaalom megalkotói, amikor kitalálták a teljesen önműködő, saját magát tisztító, sőt, még a macskapiszkot el is csomagoló macskaalmot.

A macskaalom használaton kívül
Fotó: geeky-gadgets.com

A szerkezet gyakorlatilag olyan, mint egy macskahordozó, aminek az aljára, az alom alá helyeztek be egy teljesen hétköznapi szemeteszsákot. A beépített rendszer megszűri magát az almot és egyszerűen beszippantja azt, amikor elég idő eltelt, vagy amikor a gazda úgy érzi, hogy itt az ideje. A Furbulous gyakorlatilag minden funkciója egy applikáció segítségével irányítható, de az alom arra is képes, hogy amikor úgy érzékeli, hogy megtelt, üzenetet küld a kétlábúnak, hogy ideje lenne ellenőrizni.

A beépített, úgynevezett LifeGuard System hét szenzorral folyamatosan az állat mozgását figyeli, így nem fordulhat elő, hogy az elszívó rendszer beindul akkor, amikor a macska benne tartózkodik és épp a dolgát végzi. Ráadásul ez a funkció nem csak a kisállat mozgására érzékeny, de a súlyára is:

állandó visszajelzést kaphatunk arról a telefonunkra, vagy egyéb okos eszközünkre, hogy kedvencünk hízott-e vagy fogyott.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

furbulouspetsupply (@furbulous_pet) által megosztott bejegyzés

 

 

A Furbulous kitalálói ezzel a felelős gazdiknak próbálnak segítséget nyújtani, hogy könnyebben észrevegyék, ha a macska valamilyen betegség miatt veszít a súlyából vagy elkezd hízni. Az eszközbe mindemellett, az elszívó rendszer mellett beépítettek egy olyan szerkezetet is, ami

minden egyes használat után kellemes, de a macskát egyáltalán nem zavaró illatot bocsájt ki magából,

a kellemetlen szagok elkerülésének érdekében. Az almot egyelőre még csak előrendelni lehet, 349 dolláros, vagyis nagyjából százötven ezer forintos áron.