Izgalmas fürdőszobát szeretnél? 8 tipp a beton mosdóktól a színes csapokig

nestconcept
Íme néhány lehetőség, amikkel igazán egyedivé teheted a fürdőszobád: szaniterek és csaptelepek újraértelmezve.
nestconcept

nestconcept

A nestconcept belsőépítészeti iroda lakástulajdonosok, kisvállalkozások, startupok és multinacionális cégek, valamint design-őrültek tereinek tervezésével foglalkozik. A Startlap Vásárláson hasznos tanácsokat olvashatsz tőlük, hogyan alakíthatod a lakásodat még szebbé.
Cikkei

Habár az elmúlt 50-60 év során sok esetben találkozhattunk színes mosdókkal, egyedi anyagból készült fürdőkádakkal, vagy különleges csaptelepekkel, a magyarországi designtrend az elmúlt 15 évben háttérbe szorította az ilyen megoldásokat, sokkal inkább fókuszálva a nagyon letisztult fehér fajanszokra. Azonban hála a rapid technológiai fejlesztéseknek, és zseniális formatervezőknek, újra fellendülőben van ez az irány is. Mutatunk néhány lehetőséget, amikkel igazán egyedivé teheted otthonod, és megmutatjuk azt is, hogy nem kell foggal-körömmel ragaszkodni a fehér dolgokhoz, más irány is hozhat letisztult stílust a fürdőszobádba.

Soft touch

Kezdésnek nézzünk egy visszafogott vonalat. Igen, itt még fehér kádakat láttok, de fontosnak éreztük ezzel indítani a listát. A soft touch felületkezelés lényege, hogy a klasszikus fényes szaniterek helyett egy puha, matt felületet kapunk, ami abszolút látványos és nagyon izgalmas tapintású. Habár a tisztán tartására fontos odafigyelni, kevésbé problematikus, mint gondolnánk.

Van élet a krómon túl

Az általános prekoncepciónk, hogy a csaptelepek króm, esetleg réz vagy fekete színűek, holott a legtöbb gyártónak elég széles listája van már az általuk gyártott fém színekre. Legyen az arany, bronz, sárga, vagy vörösréz, rosegold, akár fényes, akár pedig matt kivitelben is. Az egyik legújabb kedvencünk a középső képen látható színátmenetes Kohler csaptelep.

Fém mosdók

Amennyiben nagy hangsúlyt adunk otthonunk tervezésekor a fém felületeknek, érdemes megnézni ezeket (és az ezekhez hasonló) mosdókat. Számos formában, színben és beépítési lehetőséggel (beépített, pultra ültetett, falra szerelt) kaphatunk már fém mosdótálakat, amik egyszerre karakteresek és letisztultak. És nem, nem kell aggódnunk a rozsda miatt sem.

Beton, beton, beton…

Mint lassan biztosan megállapítjátok, a beton az egyik kedvencünk, ami nem is meglepő, hiszen hány ehhez hasonló sokszínű anyagot találunk? És igen, a betonból szanitert is készítenek, mosdókat és kádakat, de még csaptelepek bizonyos részleteit is. Egy izgalmas lehetőség azoknak, akik szeretik ezt az indusztriális anyagot, ami mégis magában hordoz egy nagy adag természetességet és egyszerűséget is.

Terrazzo

A terrazzo alapvetően egy hidegburkoláshoz használt technológia, ami újra és újra visszakerül az aktuális trendekbe. Az elmúlt évben is folyamatosan láthattuk, hogyan hódít újra teret a cementalapú kőzúzalékos anyag, ráadásul már nem csak burkolatként. Terrazzo mosdók egyre több cégnél jelennek meg, szögletes és kerek formákban is, felidézve a 60-70-es évek stílusát.

Színezett csapok 2.0

Habár színezett csaptelepek eddig is jelen voltak a piacon, akár a Teka kínálatában is, mégis minimális szegmenst képviseltek. Most azonban újult erővel jönnek, sokkal több és egyedibb színben, színezett kiegészítőkkel. Elképesztően izgalmas, ahogy a kis színfoltok feldobnak egy neutrálisabb teret.

Színes mosdók

A cikk legelején említett 70-es évekbeli színes mosdók újraértelmezése ez az irány, rengeteg szín, többnyire a pasztellek világában. Nagyon jól működnek akár monokróm, beton, vagy terrazzo burkolatokkal is.

3D felület

Többnyire a színezett mosdók egy következő szintje a 3D felületű modellek, amik még az anyag színezésén kívül szoborszerűen megmunkált felületet is kaptak. Nagyon izgalmas megoldás, ami tökéletesen működik akár egy minimál, akár egy modernista enteriőrben is.

Reméljük, hogy egy izgalmas áttekintést tudtunk adni, és ezáltal ötletet is otthonod ki-, vagy átalakításához!

Képek forrása: Pinterest