Modern téglától a nádtetőig: megoldások, amivel csökkenthető a rezsiszámla

Hogyan csökkenthető drasztikusan a rezsiköltség, és miként lehet áram hatékonyan otthon, akkor is, ha éppen áramszünet van? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk a 41. Construma Nemzetközi építőipari szakkiállításon.

Évről évre különleges és egyedi megoldásokat vonultatnak fel a Hungexpón megrendezett Construmán. Idén már két pavilonban is találkozhattak a kiállításra látogatók olyan műszaki megoldásokkal, ami elősegíti a háztartások energiafüggetlenségét. Videónkban bemutatunk egy olyan modern téglát, amivel körülbelül 13 ezer forintra lehet csökkenteni egy 100 négyzetméteres családi ház fűtésszámláját. De láthatunk olyan innovatív nádtetőt is, ami a hagyományos náddal ellentétben nem kopik és nem megy tönkre, hanem hosszú időn keresztül megmarad, tűzálló, ráadásul kiválóan tud szigetelni.

Végezetül pedig arra kerestük a választ, hogy a napelemmel kapcsolatos szabályozások után, ami szerint jelenleg nem lehet a rendszerbe áramot visszatáplálni az újonnan telepített napelemekből, hogyan nőtt meg az energiatárolók iránti kereslet és azok ma milyen tulajdonsággal rendelkeznek.