Mit várhatunk a Netflixtől, az HBO GO-tól és az Amazon Prime-tól idén?

Balázs
A magyarországi három legnépszerűbb streamingszolgáltató 2021-ben sem fog lazsálni, így szemezgettünk egy kicsit az idei kínálatukból.

Így 2021-ben talán már senkit nem ér meglepetésként, hogy a kábeltelevíziózás az utolsókat rúgja, a szolgáltatók már régen letettek arról, hogy megpróbálják behúzni a fiatalokat, hiszen esélyük sincs mondjuk egy Netflix, egy HBO Go, vagy akár egy Amazon Prime ellenében és már évek óta stabilan a 45 év fölötti generációknak gyártják a tartalmat. A magyar piacot az előbb felsorolt három szolgáltató uralja, összesen a streamtartalmat fogyasztók 82 százaléka található meg ezeknél, legalábbis ez derült ki JustWatch szerkesztőségünknek eljuttatott felméréséből.

A piacvezető egyértelműen a Netflix, ami talán annak is köszönhető, hogy az övé a legszélesebb paletta és a legtöbb tartalom is, de cserébe ez a szolgáltató a legdrágább a három közül.

Az Amazon Prime kevésbé muzsikál jól hazánkban, de ez érthető is, hiszen alig találni náluk magyar nyelvű anyagokat, még felirat szintjén sem. Ettől persze még érdemes nézni, mert jó cuccok vannak rajta, csak épp angol nyelvtudás nélkül nem annyira éri meg befizetni rá.

Netflix

A Netflix tavaly több mint 100 filmet és sorozatot jelentetett meg a platformján és a hírek szerint ezt a tempót nemhogy tartani akarják, hanem még fokozni is. Az egyik érdekes, január elején indult dokusorozatuk Nicholas Cage vezetésével a káromkodás történetét járja körbe és megvizsgálja, hogy miként születtek meg az angol nyelv azon csúnya szavai, amik mára már nemzetközi népszerűségnek örvendenek és boldog boldogtalan használja őket függetlenül attól, hogy egyébként beszéli-e az angolt.

A borzongani vágyók is megtalálják itt a számításukat, hiszen a közelmúltban két kemény sorozatgyilkosos dokusorozat is megjelent, az egyik a The Ripper, míg a másik a The Night Stalker névre hallgat és a Yorkshire-i hasfelmetsző, valamint a kaliforniai Richard Ramirez rémtetteit és rács mögé juttatását dolgozza fel.

Februárban indul a 2074-ben, egy posztapokaliptikus Európában játszódó Tribes of Europa, áprilisban jön a Magyarországon is ismert Árnyék és csont regénysorozat adaptációja a Shadow and Bone, szóval lesz bőven mit nézni, ha Netflixen múlik.

HBO GO

Nos, ami az HBO GO-t illeti, ilyen hegyomlásszerű sorozatdömpinget nem kell tőle várni, de ez talán érthető is, hiszen régóta rebesgetik már, az utóbbi időben meg egyenesen harsogják, hogy hamarosan az HBO GO-t Európában is mindenhol felváltja majd az HBO MAX, így a csatornánál senki nem kapkodik az új tartalmak gyártásával, hiszen minek.

Persze ettől még újdonságok érkezni fognak, ilyen lesz pl. a február 7-én induló Életjelek dokusorozat, ami a Covid-19-ről és leginkább arról szól, hogy a betegek, hozzátartozók és az egészségügyi személyzet hogy birkóznak meg a betegséggel egy spanyol kórházban.

Szintén a dokumentarista vonalat erősíti A hölgy és az autó című sorozat is, amelyik egy 1970-es években lezajlott csaláshullámról lebbenti fel a fátylat. Szintén a Covid-19 jelenségét járja körbe a Karantén meló című romantikus vígjáték is.

Amazon Prime

Ugye itt ahogy fentebb is jeleztük, jellemzően az angol nyelvet bírók rúghatnak labdába. Az Amazon Prime-ra érkezik a Bliss, ami egy érdekes sci-fi a szimulált és a való világ problematikájáról, februárban jön a Tell me your secrets, ami három nehéz múltú karakterről szól, akik között van gyászoló anya csak úgy, mint szexuális ragadozó és ahogyan tárulnak fel a múltjuk sötét bugyrai egyre vékonyabbá válik a határ a tettes és az áldozat között.

Emellett ha egy kis mázlink van, akkor talán még idén beeshet a Primera a The Boys harmadik évada, ami a Watchment leszámítva talán a legzseniálisabb szuperhősös sorozat, ami csak létezik jelenleg.

Fotó: Getty Images

.