Kütyü 2020. november 05.

Mit tudunk a Samsung Galaxy S21-ről?

Balázs Kütyü 2020. november 05.
A Samsung eddigi gyakorlatából azt már megalapozottan sejthetjük, hogy az S21-es 2021 elején érkezik, és egyes pletykák szerint már február előtt rátehetjük a mancsunkat.

Ugyan még nagyon az elején vagyunk az útnak, lévén, hogy a Samsung nemrég dobta csak piacra a Galaxy Note 20 és Galaxy Note 20 Ultra duumvirátust, de ennek ellenére már érkeznek a szivárogtatások a Galaxy S21-ről is. Egyelőre olyasmiket lehet hallani, hogy az S21-es laposabb dizájnt kap, jobb lesz a teljesítménye és a kamerarendszerén is finomítanak egy karikát.

Megjelenési dátum és a várható ár

Azt rebesgetik, hogy már 2021 januárjában megérkezhet a boltokba a Samsung Galaxy S21, ami egy hónappal korábbi időpont, mint  Samsungtól megszokott februári indulás. Persze pletyka szinten cirkulál egy decemberi bejelentés híre is, de ezzel kapcsolatban nem árt némi szkepszissel élni, hiszen ez túl közel lenne az augusztus végén kieresztett Galaxy Note 20-hoz. Ha azonban a híresztelések ellenére a tavalyi papírforma érvényesül, akkor a bejelentés valamikor február közepén fog megtörténni és március első hetében kerülnek a boltokba az új telefonok.

A Samsung tavaly komoly kockázatot vállalt azzal, hogy az élvonalbeli terméknek szánt S20 mellé nem adott ki egy pár száz dollárral olcsóbb variációt. Mivel a dolog nem fulladt kudarcba és az S20 eladási számai elég jók voltak, ezért vélhetőleg megmaradnak ennél a gyakorlatnál.

Ez pedig azt vonzza maga után, hogy a mezei S21-es olyan 300 000 forint környékéről (plusz a jó magyar áfa) fog indulni, az S21 Plus meg még erre 60 000 forint ráfizetést jelenthet.

A dizájn és a kamerák

A kiszivárgott képek alapján a Galaxy S21 sokban hasonlít majd az S20-as szériához, ami különbséget elsőre észre lehet venni, hogy az előlapja inkább lapos lesz, mint gömbölyített.

A kamerákról olyan hírek járnak, hogy a Samsung egy 180 MP-es szenzort készül beépíteni az S21-be, ami az S20-as 108 MP-es szenzoránál is nagyobb. Ugyan sokkal többet erről jelenleg még nem tudunk, leszámítva azt, hogy a Samsung továbbra is ugyanazt a Nanocell technológiát használja majd, ami bejött már nekik az S20 Ultra esetében is. Arra számíthatunk még, hogy az S21 egy háromlencsés kamerarendszerrel érkezik majd.

Processzor és teljesítmény

A processzor vélhetőleg Snapdragon 875-lesz, már ha a Qualcomm marad a megszokott számozásnál a legújabb processzora esetében. A processzor chip-ben lesz egy 5G-s modem is.

A találgatások szerint az S21 akár 16 GB RAM-mal is rendelkezhet. 128 GB tárhely jár majd hozzá és az akkumulátora 4 500 mAh-s lesz.

Járni fog hozzá töltő és füles?

Az Apple sokakat magára haragított, amikor bejelentette, hogy az iPhone 12 szériájához nem csomagol töltőt és fülhallgatót. Sajnos a Samsung háza tájáról is ilyen híreket lehet hallani, vagyis – mert ugye még semmi nincs kőbe vésve – hogy eljátszottak a gondolattal. Jó hír azonban, hogy az S21 kompatibilis lesz az S Pennel, bár arról nincs hír, hogy ennek örömére jár-e a telefonhoz a csomagban is egy, vagy külön kell megvenni hozzá.

Amire azonban mindezek mellett nem ártana odafigyelni a Samsung-nál, már ha a konkurenciát le akarják nyomni, ami a 2021 év eleji indulással számolva az iPhone 12 és a Google Pixel 5 lesz, az egyrészt a telefon árazása lehet. Pl. elgondolkodhatnának azon, hogy valamivel olcsóbban dobják piacra az S21-et, így előzve be a riválisokat. A másik szempontot pedig az indulás környéki bugfelhő mellőzése alkothatja, ugyanis ez elég kínos volt az S20-as indulásakor, nem kellene újra belelépni ebbe a gödörbe. Végül pedig érdemes volna csinálni valamit az akkumulátorokkal, mivel az S10-es óta annak ellenére romlik a Galaxy telefonok töltés nélküli élettartama, hogy egyre nagyobb akkumulátorokat pakolnak beléjük.

(Via)

Keresés az oldalon