Márkás és olcsó cipők kisiskolásoknak az őszre

Fatima
Az ősz beköszöntével előre kerülnek a cipőspolcon a zárt lábbelik - összegyűjtöttünk márkás alapdarabokat a gyerkőcöknek 25 ezer forint alatt.

Gyerekeknél nem szabad sokáig tervezni egy cipővel, hiszen óvodás és kisiskolás korban még jócskán növésben vannak, így akár egyik hétről a másikra szükség lehet a nagyobb méretű lábbeli beújítására. Ez azonban ne vegye el senkinek a kedvét az általában drágábbnak hitt márkás cipő vásárlásától, ugyanis már ezeket is ki lehet fogni egészen baráti áron

Illusztráció: Getty Images

Öt mindennapokban szükséges őszi alapdarabot gyűjtöttünk össze fiúknak és lányoknak: benti papucsot, gumicsizmát, bakancsot és két sportcipőt, de az ünneplős lábbelire is gondoltunk. A legjobb, hogy jócskán 25 ezer forint alatt meg lehet már vásárolni ezeket, és még márkásak is. 

Lányoknak

 

 

Az iskolában, napköziben, otthon szükség lehet egy papucsra, ami sokkal komfortosabb napközben, mint a zárt cipő. Azt is tudjuk, hogy a Jégvarázs és az unikornis megunhatatlan a kislányok körében – éppen ezért egy olyan papucsot választottunk, ami az utóbbi színes sörényével és szarvával van díszítve. A Crocs papucs azért is praktikus, mert a pántját hátrahajtva még szandálnak is lehet használni, ráadásul könnyű, így kényelmes viselet.

Ugye senkinek sem kell bemutatni azt a borzasztó érzést, amikor esős időben beázik a cipő… Abban végigülni egy napot, játszani az iskolaudvaron nem túl kellemes – éppen ezért elkél el gumicsizma a cipőtartón. A Crocs csizmája rózsaszín, sárga, kék és pink színben is elérhető, fiúknak és lányoknak is ajánlott.

Míg hidegebb napokra, esetleg a téli havazásban ideális a Dockers bakancsa – ami melegen bélelt és rovátolt, csúszásmentes talppal is el van látva -, addig a melegebb napokra a sportcipő is bőven elég. Érdemes a vastagabb talpúak közül válogatni, és ha lehet még egy tanácsunk, akkor talpbetéttel is egészítsétek ki – megelőzve ezzel a fejlődésben lévő gyerek talpának deformálódását.

Fiúknak

 

 

Sokan úgy hiszik, hogy egy fiúgyermek esetében a cipővásárlás kimerül a vékonyabb-vastagabb sportcipőkben, pedig ez nincs így. Nyáron mokaszineket, félcipőket, divatos szandálokat, ősszel és télen pedig vagány bakancsokat és gumicsizmákat is be lehet újítani nekik. A Birkenstock gyerek gumicsizmája jó választás lehet esős időkre, csúszásmentes, barázdált talpának köszönhetően pedig megelőzhetők az esések. 

Nagy valószínűséggel még mindig tart a Minyonok-őrület, a Crocs pedig hozzájárul ahhoz, hogy még a gyerkőc papucsán is a sárga figurák díszelegjenek.

A sportcipőnél kiemelten érdemes figyelni arra, hogy sötét színű legyen, hiszen a szünetekben nem kímélik az udvaron – egy fehér vagy bézs pillanatok alatt szürkévé válik… Ugyancsak szem előtt kell tartani, hogy a lábbelinek rugalmas hajlékony talpa legyen, így könnyedén szökellhet a legizgágább gyerek is. Hideg időkre pedig egy csúszásmentes talppal ellátott, bélelt bakancsot érdemes beszerezni, ez ugyanis nagyobb védelmet nyújt, mint egy vastagabb sportcipő.

Ünnepnapokra

 

 

Noha az oviban is voltak ünnepségek, az iskolákban gyarapodhat azon események száma, ahol megkövetelik az egyenruhát és az ünneplős cipőt. Fiúknak egy fekete elegáns darab megfelelő lehet, az ünneplőtől függően barna és sötétkék színekben is gondolkodni lehet. Lányoknál szokásos a fehér vagy fekete topánka, a csajosabbak biztosan egy kis sarkú és/vagy díszített verziót választanának.