Vásárlás 2019. október 04.

Magyarországon vezetik be először a Viber újítását

bubba Vásárlás 2019. október 04.
Azonnali pénzküldő szolgáltatás indul a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésével egy magyar fejlesztésű szolgáltatás segítségével.

Világelsők vagyunk

A fintech világpremiernek számító új Viber funkció, a Moneytou segítségével – a világon először – magyar kibocsátású bankkártyákkal azonnali pénzügyi tranzakciókat lehet majd végezni.

Az EU pénzmosásról szóló szabályozásának megfelelően a Viber Moneytou funkciójával a felhasználók havonta maximum 125 000 forintot, évente pedig maximum 780 000 forintot küldhetnek, de a kártyakibocsátó bank is meghatározhat további limiteket.

MTI/Máthé Zoltán

Idén év végéig a Moneytou szolgáltatást szombatonként kedvezményes tarifával hirdetik: vasárnaptól péntekig a pénzküldés díja 79 forintba, szombatonként 49 forintba, plusz a 3000 forintot meghaladó részösszeg 1,5 százalékába kerül.

A nap bármely percében

A Mastercard technológiája, valamint a NeoPay új szolgáltatásával a nap bármely percében elérhető a fizetési szolgáltatás. Például a közös éttermi számlára vagy az irodai ajándék megvásárlására ad gyors, ráadásul egyszerű és biztonságos választ az új fejlesztés.

A funkció elindításához a Viber alkalmazáson belül a Moneytou ikont kell kiválasztani a pénzküldéshez. A problémák megoldásában pedig a szolgáltatás online chatbotja segíti a felhasználókat.

A Moneytou nagy előnye, hogy használata egyszerű, a felhasználóknak csak egyszer kell regisztrálniuk kártyájukat. A tranzakció a két fél kártyája között zajlik, tehát a Moneytou nem egy mobiltárca, nincs egyenlege, a felhasználóknak nem kell pénzt letétbe helyezniük vagy kivenniük onnan.

Bővítik a piacot

A jövőben a pénzküldő szolgáltatást elérhetővé kívánják tenni a több mint 25 millió Rakuten Viber felhasználó számára, valamint azt is tervezik, hogy a funkció alkalmazható legyen Ukrajnában, Romániában, Szerbiában és Bulgáriában is.

MTI/Máthé Zoltán

A szolgáltatás pénzügyi és technológiai hátterét a Libra Internet Bank és a Wirecard biztosítja a Mastercard és a Visa azonnali fizetési rendszerein keresztül. A Mastercard MoneySend technológiáján alapuló szolgáltatás a Rakuten Viber és a Mastercard együttműködésének eredménye.

 

(MTI)

Keresés az oldalon