Tippek az ünnepi dekorációhoz, karácsonyfa-alternatívákkal

nestconcept
Mindjárt itt a karácsony. Még ha kicsit máshogy is ünneplünk idén, mint az eddigi években, mégis bizonyosan mindenki várja azt a pár napot, amíg teljesen elfeledkezhet a munkáról, süthet-főzhet, és persze sokat is ehet, hiszen a diéta is szabadságra megy most. De ne feledkezzünk meg a kedvenc részünkről: a dekorálásról.
nestconcept

nestconcept

A nestconcept belsőépítészeti iroda lakástulajdonosok, kisvállalkozások, startupok és multinacionális cégek, valamint design-őrültek tereinek tervezésével foglalkozik. A Startlap Vásárláson hasznos tanácsokat olvashatsz tőlük, hogyan alakíthatod a lakásodat még szebbé.
Cikkei

Legújabb cikkünkben bemutatjuk az idei főbb karácsonyi trendeket, illetve azt, hogy miért, hova futhatsz még az utolsó pillanatban is, és mutatunk néhány alternatívát azoknak, akik helyhiány, vagy bármi más miatt nem szeretnének klasszikus karácsonyfát állítani.

2020 karácsonyi színe

Idén, mint fő színt, a klasszikus mélykéket választották a karácsonyi trendszínnek. Ezt több irányban is elkezdték variálni: keverve türkizzel és tengeri élőlények alakzataival, egy igazi óceáni hangulatot kaphatunk, de vegyítve egy kis mélyzölddel, arannyal és barnával, egy elegánsabb és természetesebb irányt is választhatunk.

A képek forrása: Pinterest

Természet és elegancia

Akik szeretnének egy visszafogott, természetes irányban elindulva dekorálni, de fontosak nekik az elegáns részletek, azoknak ajánljuk, amit a Casa Budapest magas színvonalon képvisel. Sok-sok gyönyörű kiegészítő vár náluk a törtfehér-barna színskálán, mind üzletükben, mind pedig az NDustrialban jelenleg is nyitva tartó pop-up store-jukban.

A képek a Casa Budapest üzletében készültek.

Nordic

A skandináv és dán design mellett már a nordic design is elérte hazánkat, hódítása nem is csoda, hiszen egy izgalmas, de mindeközben visszafogott, természetes stílusirányról beszélünk. Ha ez érdekel, vásárolj be sok-sok vágott zöldet – különösen ajánljuk a fenyő mellé az eukaliptuszt is – és egészítsd ki visszafogottan díszekkel, és persze sok-sok fénnyel.

Color Pop

A nagyon színes és játékos, már-már túldíszített irány szeretőiről sem feledkezünk meg, idén is abszolút tere van ennek, azonban az eddigiekhez képest a színskáláját elvitték egy kicsit a pasztellesebb irányba. Ettől persze még nyugodtan egészítsük ki vicces-színes díszekkel, amiből nincs hiány a Butlers kínálatában.

Karácsonyfa-alternatívák

Deconstructed

Helyhiány esetén jó megoldás lehet a különböző hosszúságú ágakat kötéllel, vagy akár makraméval összekötni sorba, erre könnyen tekerhetünk fel égősort, akaszthatunk rá díszeket, és mivel minimális mélysége van, a falra akasztva nem vesz el semmi helyet a térből, és a kutya sem fogja felborítani.

Amennyiben ez az ötlet tetszene, de hiányzik neked a zöld belőle, hasonló, vagy akár egy kicsit más technikát alkalmazva is megközelítheted a dolgot, ezzel már igazán a nordic stílust idézve. Az ágakat csavar segítségével is felrakhatod, hogy legyen valamennyi teherbírása.

Kartonfenyő

Az újrahasznosítás jegyében, főleg manapság, hogy a legtöbb ajándékot online rendeljük, így folyamatosan érkeznek a kartondobozba csomagolt dolgok, halmozódnak a kartonok, jó megoldás lehet azokat felhasználni, és összerakni belőlük egy izgalmas papír karácsonyfát. Habár ennek a díszíthetősége meglehetősen bonyolult (ha nem is lehetetlen), de már önmagában is izgalmas látványt fog nyújtani.

Reméljük, találtok a listában hasznos tanácsokat, és kívánunk mindenkinek szeretetben teli boldog karácsonyt! – a Nestconcept csapata.