Vásárlás 2020. október 26.

Itt van az alkoholmentes Guinness!

bubba Vásárlás 2020. október 26.
Hétfőtől már a brit üzletek vásárlói büszkén kóstolhatják meg a népszerű nedű azon változatát, amelyet akár autóvezetés mellett is nyugodtan fogyaszthatnak ezentúl. A világ többi részén azonban még jó ideig nem lehet majd koccintani vele.

Hónapok óta tartotta magát a pletyka, hogy Guinness sörnek lehet majd egy alkoholmentes változata is. A szóbeszéd mára azonban alakot öltött, ugyanis hétfőtől az Egyesült Királyság üzleteinek polcaira került a Guinness alkoholmentes változata – adta hírül a Beerporn.hu

Már tavaly elhintették az érkeztét

A tulajdonos Diageo újításokkal foglalkozó vezetője, Michael Ward egy 2019-es nyári rendezvényen beszélt először a titokzatos alkoholmentes stout (erős, testes, sötét színű sörfajták elnevezése) terveiről.

Később kiszivárgott pár kép is, ami alapján sokan úgy vélték, hogy a 0.0-ás változata már valahol közeledőben van.

Katalin hercegné jóízűen kortyol bele egy pohár Guinness sörbe Fotó: ( Richard Pohle – WPA Pool/Getty Images)

Alig valamennyivel egy évvel később pedig már kapható is a termék, amelyet a St. James Gate főzdében alkohol nélkül állítanak elő.

Ezt nem melegítéssel érik el, hanem hidegen “szűrik ki” azt. Mindössze 16 kalóriát fog tartalmazni 100 milliliterenként az itóka – írja a Drinks Business.  

Ki tudja, meddig kell majd rá várni idehaza 

A Guinness 0.0, az alkoholos változat méreteivel egyezően, 440 ml-es, négycsomagos változatban lesz kapható. 2021 tavaszától Írországban és Nagy-Britanniában már a pubokba kerül a csapolt változat is.

Úgy néz ki azonban, hogy csak ezek után kezdik majd meg a külföldi forgalmazást, így még sajnos egy ideig várni kell idehaza majd a kóstolással.

Keresés az oldalon