Az Ikea meglepő kollekciót dob piacra

Turi Dániel
Az Ikea egy nem mindennapi kollekcióval kedveskedik a zene szerelmeseinek: a Swedish House Maffia nevű együttessel ugyanis egy több, mint húsz darabból álló kollekciót dobtak piacra, aminek minden darabja fekete.

Az Ikeára jellemző, hogy gyakran dolgozik együtt más, kreatív szakemberekkel vagy cégekkel egy-egy termékük, vagy egy egész kollekció megalkotásánál. A legutóbbi ilyen együttműködés a szintén svéd, rendkívül népszerű Swedish House Maffia nevű együttessel történt, az ebből született termékek viszont meglepőnek számítanak az Ikea kínálatában.

A két svéd nagyágyú közel egy évvel ezelőtt jelentette be, hogy egy közös projekten dolgoznak, de egészen mostanáig kellett várni arra, hogy kiderüljön miről is van szó pontosan. Az Ikea és a zenekar közös kollekciójában a főszerepet természetesen a zene és az ehhez szükséges termékek kapták – írja a Designtaxi. Az OBEGRÄNSAD  – magyarul: határtalan – névre keresztelt kollekcióban több mint húsz olyan otthoni kiegészítő található, ami a tervek szerint minden zeneszerető, kreatív gondolkodású embernek elnyeri majd a tetszését – feltéve persze, ha szeretik a feketét.

A közös munka eredményeképp ugyanis minden, amit megálmodtak, a fekete valamelyik árnyalatát viseli.

– Gyerekkorunk óta imádjuk az Ikea egyszerűségét és azt, hogy gyakorlatilag bárki számára elérhető termékeket dobnak piacra. Olyanokat, amik ugyan elérhető árban vannak, mégis van bennük valami különleges – idézi a cég weboldala a Swedish House Maffiát – Azt szerettük volna, ha ezzel a kollekcióval érdekesebbé, izgalmasabbá tehetjük az otthoni zenekészítést és természetesen a zenehallgatást egyaránt. A minimalista, egyszerű dizájn és az, hogy minden egyes darab fekete pedig nyilvánvalóan időtállóvá, örökérvényűvé teszi a kollekciót.

Az Ikea új kollekciójában szőnyegeket, íróasztal és DJ-pult is található
Az Ikea új kollekciójában szőnyegeket, íróasztal és DJ-pult is található

Az Ikea meglepő kollekciót dob piacra

Az Ikea meglepő kollekciót dob piacra

Az Ikea új kollekciójában szőnyegeket, íróasztal és DJ-pult is található
Az Ikea és a Swedish House Maffia termékeit októbertől lehet megvásárolni
Az Ikea kollekciója elsősorban a zene szerelmeseinek készült
Még a megszokott sárga-kék táska is fekete lesz hamarosan
Fotó megosztása:

Az októberben a boltok polcaira kerülő termékek közül ugyan találhatunk kifejezetten valóban a zenéhez köthető darabokat, a legnagyobb részüket bárki beépítheti az otthonába. Az OBEGRÄNSAD kollekcióban ugyanis

a lemezlejátszó, a DJ-pult mellett találunk egyszerű szőnyegeket, lámpákat, íróasztalokat és különböző LED-világításokat is.

Sőt, az Ikea úgy döntött, hogy a kollekció kedvéért még a mára ikonikussá vált FRAKTA nevű táskájukat is átalakítják: a megszokott kék-sárga színek helyett az új darab természetesen fekete lett. A svéd kollaboráció egyébként egy nagyon is aktuális trendre alapozva alkotta meg a kollekciót: több tanulmány azt mutatja ugyanis, hogy a 7 és 17 éves közötti korosztályban 67 százalékra tehető azoknak a száma, akik zenéléssel szeretnének foglalkozni az életük során.