1973 óta nem látott termék érkezik az IKEA-ba

Fruzsi
Az IKEA és egy svéd house együttes kollaborációjának eredményeképpen hamarosan lemezjátszót is vásárolhatunk megfizethető áron a lapra szerelt bútorok menyországában, egy csomó más kreatív zenei termékkel együtt.

A kezdő zenészeket kívánja az alkotási folyamatban segíteni az IKEA és a Swedish House Mafia közös új kollekciója. A több mint húsz, a kreativitás és a zene által összekapcsolódó tárgyakat felölelő terméksor része lesz a szóban forgó lemezjátszó, amely a vállalattól megszokott kedvező ár és az elegáns, minimalista dizájn követelményeit egyaránt teljesíti.

Régi hordozható lemezjátszó - megfizethető lemezjátszót tervezett az IKEA
Found Image Holdings/Corbis via Getty Images

A kütyü, amelyhez külön asztalt is terveztek, megjelenésének köszönhetően akkor is remek kiegészítője lehet a belső tereknek, amikor éppen nem használják. Az 
A zenei produkcióra kifejlesztett íróasztal két hangszóróállványt és egy kihúzható polcot tartalmaz a MIDI billentyűzeteknek és más zenei produkciós eszközök számára, maga a lemezjátszó pedig Bluetooth funkciója által további hangszórókhoz is csatlakoztatható.

“Soha nem gondoltam volna, hogy lemezjátszó gyártásával fogok foglalkozni. De ennek én leszek az első vásárlója”

– jelentette ki Carmen Stoicescu, az IKEA terméktervező mérnöke.

 

Az IKEA oldaláról kiderül, hogy a cég és a zene régebben sem állt egymástól távol, 1952 óta a kínálat részét képezik a zenei eszközök.

Lemezjátszó utoljára közel fél évszázada, 1973-ban szerepelt a katalógusban, olyan, ma már elég meglepőnek tűnő termékekkel együtt, mint a zongora, a sztereó rendszer vagy az erősítő.

(via Designtaxi)