Otthon 2020. március 29.

Így komposztálhatsz otthon, hogy megelőzd az élelmiszerpazarlást

Fatima Otthon 2020. március 29.
Az elektromos komposztáló három óra alatt csinál konyhai maradékból komposztot, így az többé nem kerül a hulladékgyűjtőkbe.

Sajnos borzasztó mennyiségű szemetet termelünk világszerte, ráadásul a kuka nagy része ételmaradékokkal, cafatokkal van tele. De erre is van egy környezetbarát megoldás: a konyhai komposztáló, az élelmiszerpazarlás problémájának legkorszerűbb megoldása.

Fotó: Amazon

Tökéletes komposzt a kerthez

A Food Cycler környezetbarát és rendkívül hatékony: az élelmiszermaradványokat pár óra leforgása alatt tápanyagban gazdag talajjá varázsolja. Akár 90% -kal csökkenti a hulladékmennyiséget és tökéletes komposztot készít a kerthez. A legjobb, hogy minimális áramot fogyaszt készenléti állapotban és munka közben is, ezáltal valóban környezetbarát.

Nagyszerű megoldás az élelmiszerpazarlás csökkentéséhez, és egyúttal a kert szépségének megőrzéséhez.

Hogyan kell használni?

1.     A kisebb darabokból álló maradékokat helyezzük a kivehető vödörbe. Ez lehet akár főtt, sült, vagy nyers, de a Food Cycler képes bizonyos csontok, hús, kagylóhéjak, és citrusfélék lebontására is.

2.     A vödröt a készülékbe tesszük, majd lezárjuk a tetejét, ezután kezdetét veszi a folyamat: a keverőlapátok csendben apróra őrlik a darabokat, közben felfűtés segítségével teljesen új anyag jön létre. Nem kell félni a kellemetlen szagoktól, ugyanis a szénszálas szűrő megakadályozza a szagképződést. Az eszköz a feldolgozás végén automatikusan kikapcsol.

1 kg maradékból 100 g tápanyag keletkezik három óra leforgása alatt – mindenféle közbeavatkozás nélkül. Az így kapott végterméket bátran összekeverhetjük a földdel, használhatjuk a kertben vagy cserepekben – írja a Kerti Komposztálók.

Food Cycler Home from Food Cycle Science on Vimeo.

Food Cycle

Kb.104 ezer Ft.

Hirdetés

Keresés az oldalon