Otthon 2020. január 01.

Hogyan tartsuk be az újévi fogadalmakat?

Balázs Otthon 2020. január 01.
Nem csak az egészségünk feljavítása érdekében teszünk újévi fogadalmakat, hanem sokszor azért is, mert érezzük, hogy valami hiányzik az életünkből és szeretnénk ezen változtatni. Mutatunk pár nagyon hasznos, kellemes holmit, ami segíthet nekünk.

Ahhoz, hogy új embernek érezzük magunkat, van, hogy nem elég a sportolás, érdemes ilyenkor a régi bölcsesség felé gravitálni, miszerint ép testben ép lélek. És ezt az ép lelket a legkönnyebben új hobbikkal tudjuk felhizlalni.

Nézzük is meg, hogy mik közül tanácsos válogatni, ha valami olyasmit szeretnénk csinálni, amit eddig nem tettünk.

Olvassunk!

Kindle Paperwhite 4 6

Ára: Kb. 45 000 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Persze könnyű mondani, olvassunk, főleg annak fényében, hogy lassanként egyre kisebb területeken vagyunk kénytelenek élni és egy viszonylag kicsi könyvtár is borzasztóan sok helyet foglal, továbbá annak sincsen túl nagy romantikája, amikor kalapáccsal kell beütnünk az utolsó megvásárolt könyvet a polcra, mert már annyira nem férne el egyébként.

Ezt a problémánkat oldja meg az e-book olvasó, melyen több száz kötet is elfér és mégsem foglal több helyet, mint egy füzet.

Nyilván szokni kell és természetesen a könyv sajátos papír illata sem lesz meg, de emiatt lázadozni kb. olyan, mintha a terítő miatt járnánk a cukrászdába.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik a tartalmat többre tartják a csomagolásnál.

Nyomtassunk!

FlashForge Adventurer 3 3D nyomtató

Ára: Kb. 160 000 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Mert elképesztően menő dolog egy 3D nyomtató. Gyakorlatilag a sütiformától a szemüvegkeretig bezárólag bármit előállíthatunk vele, sőt, ha valamicskét konyítunk a 3D modellezéshez, akkor tulajdonképpen azt csinálunk vele, amit csak akarunk.

Azonban ha nem ez a helyzet, akkor meg ugorhatunk egy csukafejest a netbe, ahol egy rahedli ötletet, tippet és használatra kész tervet találhatunk hozzá.

Azt azért meg kell említeni, hogy a technológia távolról sem olyan sebességű, mint azt a papíralapú elődjénél megszoktuk, itt egyes komplexebb darabok előállítása akár 10-12 órába is beletelhet.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretnék valamiben kiélni a kreativitásukat és idejük is van rá bőven.

Fessünk!

Akril-, Olaj-, Akvarellfestő és Rajzkészlet festőállvánnyal

Ára: 33 990 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Talán az egyik legmegnyugtatóbb, legpihentetőbb tevékenységek egyike, mellyel órákat, de akár napokat is eltölthetünk, ha már tudjuk is, hogy mit csinálunk. Sőt, ha elkap minket az ihlet és nem vagyunk kétbalkezesek, hamarosan egész vállalható dekorációkat leszünk képesek gyártani.

Arra azért ügyeljünk közben, hogy ne vegyük halálos sértésnek az építő jellegű kritikát, különben olyanok leszünk, mint a hírhedten rettenetes bort gyártó nagypapa, aki minden alkalomra bort ad ajándékba, mert senki nem meri megmondani neki, hogy papa, inkább gyűjtögessél lepkéket.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki úgy gondolja, hogy rendelkezik némi kézügyességgel és türelemmel.

Vezessünk naplót!

Retró bőr jegyzetfüzet

Ára: 2 890 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Ha úgy érezzük, hogy csak sodródunk az élettel, a dolgok csak úgy történnek velünk anélkül, hogy bármi ráhatásunk is lenne, ráadásul nem is igazán emlékszünk arra, hogy mit is csináltunk, meg hol voltunk két hete csütörtök délután, akkor érdemes elkezdeni naplót vezetni. Egyrészt ez is határozottan megnyugtató bír lenni, már csak azáltal is, hogy kiírjuk magunkból a rossz dolgokat és nem hagyjuk, hogy mélyen bennünk tovább fortyogjanak, ugyanakkor örömteli élményben is lehet részünk, hiszen amikor a jó dolgokra kerül a sor, a papírra vetésük közben újra élhetjük azokat.

Aztán persze ki tudja, lehet, hogy a mi naplónk lesz az, amit 500 év múlva előkotor valami régész és megfejti belőle, hogyan éltek az emberek a 21. század elején.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik szeretik, ha visszakereshető az életük.

Fussunk!

Runtasy SE futópad

Ára: 174 590 Ft

Hirdetés

 

Miért szeretjük?

Tudjuk, hogy az egészségterrort már kipörgettük az előző etapban, viszont egyetlen darab erejéig még kénytelenek leszünk rá visszatérni. Ez a futópad azért zseniális, mert multifunkciós.

Ha befejeztük az edzést, csak fogjuk, összecsukjuk és máris egy kétszemélyes padként funkcionál a lakásban.

Emellett rendelkezik beépített, bluetooth kapcsolattal elérhető hangszóróval is, így futás közben adja nekünk a kedvenc zenéinket, ami élvezetesebbé teszi a sportolást.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki szmogmentesen szeretne kocogni.

Keresés az oldalon