Fotókon a H&M és a Pantone közös kollekciója

Turi Dániel
Összeálltak egymással a megfizethető dizájner bútorok és a színek mesterei: a H&M és a Pantone közös kollekciójában bútorokat ugyan nem, de elérhető árú kiegészítőket találunk.

A H&M még mindig az egyik legnépszerűbb fast fashion márkának számít a piacon, de a svéd cég évek óta már más területeken is próbál magának bevételt szerezni: a H&M Home név alatt piacra dobott termékeivel például a lakberendezés világát szeretnék meghódítani és ezért meg is tesznek mindent. Nemrég például a népszerű Pantone-nal álltak össze, hogy létrehozzanak egy közös kollekciót – írja a Design Taxi.

A H&M <3 Pantone névre hallgató kollekció egy olyan együttműködés, amibe mind a két márka azt tette bele, amihez a legjobban ért. A svéd, alapvetően ruházati termékeket gyártó cég a lakberendezési termékei között olyan darabokat árul, amik ugyan az átlagosnál kicsit drágábbak, cserébe viszont olyan dizájntermékek, amik egyedivé és különlegessé teszik a lakást. A Pantone-nal közös kollekciójukban

két különböző világot álmodtak meg, két, egymástól teljesen eltérő színvilággal.

A H&M oldalán található leírás alapján az együttműködést az az alapelv inspirálta, hogy a színek, a különböző árnyalatok befolyásolhatják, megváltoztathatják az ember hangulatát: ha arra van szükségünk, képesek megnyugtatni minket, de a megfelelő színek arra is képesek, hogy energiát adjanak a mindennapokhoz. A kollekció két különböző színvilága is ezt az irányt követi:

a Calm & Soothing névre hallgató a kék, a szürke, a pisztácia nyugtató árnyalatait vette alapul, míg az Energy & Joy az energikus piros, narancs és pink árnyalatait használja.

A H&M és a PANTONE kollekciójának darabjai egy szobában
A H&M és a PANTONE kollekciójának darabjai egy szobában

Fotókon a H&M és a Pantone közös kollekciója

A H&M és a PANTONE kollekciójának darabjai egy szobában
Szobabelső a H&M és PANTONE termékeivel díszítve
A H&M és PANTONE kollekció piros és narancs színei egy szobában
Fotó megosztása:

A kollekcióban találhatunk párnahuzatokat, különböző méretű tálcákat, dohányzóasztalt, vázát és illatosított gyertyákat is. Bár a tervezők szerint a két különböző színvilág élesen eltér egymástól, akár kombinálni is lehet őket.

-A színeknek sokkal nagyobb hatása van az otthonukra és az érzékeinkre, mint azt sokan gondolnánk. Meghatározhatják, hogy hogyan érezzük magunkat, hogy állunk a világhoz, mennyire vagyunk nyugodtak vagy épp energikusak. Ezt pedig a Pantone-nál jobban senki nem tudja – magyarázta a H&M Home vezető tervezője, Evelina Kravaev-Söderberg. A kollekció egyes darabjai Magyarországon is elérhetőek, a párnahuzatok ötezer forintos, az illatos gyertyák hatezer ötszáz forintos áron lehetnek az otthonunk díszei.