Gyerek 2021. május 27.

Top 10 játék, amit a magyarok gyermeknapra vesznek

Fatima Gyerek 2021. május 27.
A magyar családok átlagosan online 7800 forintért, személyesen az áruházban 7200 forintért vásárolnak meglepetést gyereknapra.

A REGIO JÁTÉK friss felmérése szerint a gyereknapi ajándékvásárlás már 1-2 héttel (45%) az ünnep előtt kezdődik, de jellemző az is, hogy a szülők az utolsó pár napban szerzik be a játékokat. A válaszadók 40%-a online és áruházban is vásárol, 36%-a csak internetről rendel, a kitöltők egyötöde pedig kizárólag személyesen választja ki a meglepetést. „Áruházainkban nagyon erős a forgalom a gyereknapi hétvégén. A legtöbben LEGO készletet tesznek a kosarukba, de a nyár közeledtével népszerűek a szabadtéri játékok és a strandfelszerelések is” –árulta el a Gyaraki Dávid marketingvezető. A játékkereskedő értékesítési adatai alapján az éves forgalom nagyjából 8-10%-át teszi ki a gyereknap, ilyenkor 7.800 forintra rúg az online kosárérték, míg egy áruházi vásárlás során 7.200 forintot költenek átlagosan a vásárlók.

gyereknap játék akció vásárlás
Getty Images

A REGIO JÁTÉK 3093 főn végzett kutatásában a résztvevők 30%-a 2-6.000 forintért vásárol gyereknapi ajándékot, további 30% azonban 6.000 forintnál is többet szán az ünnepi meglepetésre gyermekenként. „A szezonnak megfelelően a szabadtéri játékok végeztek a legelőkelőbb helyen, de sok szülő és nagyszülő kreatív játékkal, könyvvel és kifestővel, illetve sporteszközzel örvendezteti meg a gyermeket ezen a különleges napon” – ismertette a kutatási eredményeket Gyaraki Dávid.

A játék mellett plusz zsebpénzt mindössze a szülők 5%-a ad, többnyire 4.000 forint feletti értékben.

A felmérésből az is kiderült, hogy a magyar családok 90%-a ünnepli a gyereknapot, azonban a járványhelyzet miatt a legtöbben (46%) otthon maradnak, és közös játékkal töltődnek fel, vagy egy, a lakóhelyhez közeli kirándulással (36%), illetve játszótéri programmal ünneplik május utolsó vasárnapját. „Minden hatodik család a nagyszülőkkel közösen tervez programot gyereknapon, a megkérdezettek közel fele csak az unokatestvérekkel, keresztszülőkkel vagy barátokkal találkozik a jeles alkalomból, 24% pedig szűk családi körben ünnepli május utolsó vasárnapját” – mondta el a REGIO JÁTÉK marketingvezetője.

TOP10 játékkategória májusban az áruház értékesítési adatai szerint:

1. LEGO

2. Szabadtéri játék

3. Strandjáték, medence

4. Sportszer, labda

5. Autó, jármű

6. Társasjáték, kártya

7. Játékfigura

8. Kreatív, fejlesztő

9. Baba, babakocsi

10. Bébijáték, kellék

(via)

Keresés az oldalon