Egészség 2020. február 18.

Ezzel a kis kütyüvel megtudod, épp mit lélegzel be

Balázs Egészség 2020. február 18.
A Plume Labs gépe megmutatja, milyen a levegő minősége. A szerkezet nem nagyobb egy szempillaspirálnál, a táskánkra, az övünkre is ráakaszthatjuk, s már jönnek is az adatok. Részletesen elénk tárja a levegő összetevőit, nedvességtartalmát. Több színben is kapható, több különböző évben is nyert már innovációs díjat.

Ami szabad szemmel nem látható, ám körülvesz bennünket, s napi szinten fogyasztjuk, az rejtegethet kellemetlen meglepetéseket. Ilyen a víz és a levegő is – egyik nélkül sem tudunk élni. Mindkettő minőségét mérik szakhatóságok országonként, ám van lehetőségünk rá, hogy magunk is bemérjük őket.

A levegőt például a Plume Labs levegő szennyezettség-mérőjével. A francia cég által gyártott Flow 2 nagyjából úgy fest, mint egy testesebb szempillaspirál. Elődjénél, a Flow 1-nél annyival biztosan előrébb jár, hogy ez a gép már sokkal precízebben szolgáltatja az adatokat.

A vállalat honlapján azt írja, elég, ha a táskánkra, a kerékpárunkra vagy az övünkre csatoljuk, s kisvártatva érkeznek a valós idejű adatok arról, épp mit lélegzünk be. Ebből pontosan kiderül, mennyi nitrogén-oxid, illékony összetevő és por van a levegőben. Ugyanígy a levegő nedvességtartalmáról is remek képet kapunk az eszköz által.

Azért amikor egy mező közepén harapjuk a levegőt vagy kedvenc kávéházunk előtt szagoljuk a kipufogógázt a város szívében, mi is örömmel megtekintenénk a két helyszín közti minőségi különbséget.

Nem? Dehogynem!

Applikáció is van hozzá

A Frog dizájner céggel közösen megálmodott szerkezet több színben is kapható és mindössze 125 milliméteres. Töltése USB C csatlakozóról történik, készenléti ideje használattól függően 1-3 nap. 2017-ben és 2019-ben több innovációs díjat is elnyert.

A Plume Labs egyébként alaposan ráállt a levegőminőség vizsgálatára. Egy applikációt is kifejlesztettek kifejezetten azoknak, akik világszerte szeretnék böngészni a levegő minőségét, sőt még előrejelzést is mutatnak az érdeklődőknek.

Flow 2 légszennyezettség-mérő

Ára: Kb. 50 000 Ft.

Hirdetés

 

(Via)

Keresés az oldalon