Ezekkel védd a hajad a napsugaraktól!

Laura
Előzd meg, hogy hajad elveszítse fényes színét és töredezni kezdjen!

A napsütés rendkívül jótékony folyamatokat indít el a szervezeted sok-sok pontján, máshol azonban védekezni kell ellene. Ilyen például a hajad is.

Ha nem akarod, hogy a nap fakítsa a fényét, színét, és a töredezettség ellen is óvintézkedéseket tennél, akkor javasoljuk, hogy szerezd be az alábbi termékek közül a szimpatikusabbakat.

Ha megvan a jól bevált samponod-balzsamod, és nem szeretnéd lecserélni őket még ideiglenesen sem, akkor toldd meg a hajápolásodat egy spray-vel, amit reggelente mindenképp használj, mielőtt kimennél a napsütésre. A L’Oreal UV-szűrős permete megakadályozza, hogy a napsugarak mélyre hatoljanak a hajszálaidban, és roncsolják azokat.

Festett hajra az Elseve hajápoló olaját javasoljuk, amivel nemcsak a károsodást és a dehidratáltságot előzheted meg, hanem azt is, hogy a napfény fakítsa a festett hajszálak színét.

Ha nem tartod problémának a samponváltást, akkor viszont jó szívvel ajánljuk a BC Bonacure Sun Protectet, ami hatékonyan veszi fel a harcot az UV-sugarak, illetve a napsugárzás és más külső hatások okozta szabad gyökök ellen.

A szabad gyökök olyan atomok vagy molekularészletek, amelyek párosítatlan elektronnal rendelkeznek, ezért nagyon gyorsan kémiai reakcióba lépnek más vegyületekkel elektronszerzés céljából. Károsító hatásukat azzal fejtik ki, hogy testünk ép sejtjeiből igyekeznek elvenni a keresett elektront, ezzel rongálva a szervezet sejtjeit. A szabad gyökök nagy részét a szervezet antioxidánsokkal képes hatástalanítani.

Pálmaolajjal és pantenollal pótolja a nap-perzselte hajszálak folyadékveszteségét, emellett kationos polimereket tartalmaz.

Ezek pozitívan feltöltött ápoló összetevők, amelyek az ionok segítségével megkötődnek a hajon és a mágneshez hasonló védő ápoló pajzsot hoznak létre.

Hasonlóan jó samponválasztás lehet a Kérastase Nutritive Bain Satin. Íriszgyökér kivonata az írisznek azokat a természetes hatásait hasznosítja, melyek jelentősen erősítik és táplálják a hajat, valamint megvédik az oxidációtól. Meggátolja a haj nem kívánt oxidációját, rehidratálja, megerősíti és kisimítja a hajszálakat.

A Tigi Bed Head UV-védős dúsító spray-je és hajfénylakkja is tuti választás. Előbbit vékony szálú hajra ajánlják, utóbbit bármilyenre. Megemelik a haj volumenét, tartást adnak neki, megelőzik, hogy kiszáradjon, emellett pedig megvédik az UV-sugaraktól. A spray-t hajmosás után, vizes hajra fújd, a lakkot pedig a már kész frizurádra.