Kütyü 2020. március 03.

Édes álmok a Philips SmartSleep fejpántjával

Fatima Kütyü 2020. március 03.
Bizarr, de a szóbeszéd szerint hatásos módja a pihentető alvásnak.

Sokan alvászavarral, kialvatlansággal küzdenek, ám a Philips szerint a SmartSleep nevű eszközük használói megszabadulhatnak az ilyen problémáktól. Azt ígérik, a fejpánttal pihentetőbben fognak aludni, mivel a mélyalvás fázisában fehér zajt játszik a fülbe.

Hogyan működik?

Az orvosok és kutatók a SmartSleepet olyan emberek számára fejlesztették ki, akik kevesebb, mint hat órát alszanak naponta. Lényegében ez egy okosfejpánt, amibe hangszórót is építettek. Miközben a készülékben lévő szenzorok, elektródák folyamatosan érzékelik az agyi aktivitásunkat, a kütyü az erről szerzett adatokat elküldi egy okostelefonos alkalmazásnak, amely ha azt érzékeli, hogy már mélyen alszunk, úgynevezett fehér zajt kezd el játszani. A Philips és egyes kutatók azt állítják, ez képes bent tartani minket a mélyalvás fázisában, így mindenféle altató és alvássegítő nélkül elérhetjük a pihentető alvást. 

Fotó: Philips

Két méretben kapható, így a kisebb és nagyobb fejjel rendelkezőknek sem kell tartaniuk a kellemetlen szorításról. A csomag tartalmaz 30 szenzort, ami a jobb fül mögé helyezve pontosan monitorozza az alvást, egyenként 3 alkalommal lehet használni. Úgy hiszik, ezzel a technológiával tényleg elérhető az alvásminőség javítása, és a memóriát is fejleszti

Érvek, ellenérvek

Állítólag a használók 70 százalékánál jó szolgálatot tett az alvást segítő eszköz, de mi a helyzet a valóságban? 

– A minőség, a kivitelezés és az anyagok rendben vannak, a találékonyság is jeles. Úgy tűnik, a Philips bármilyen kategóriában versenybe tud szállni, és tényleg arra törekszenek, hogy olyan megoldásokat találjanak, melyek elősegíthetik és javíthatják az emberek mindennapi életét. Azokon az éjszakákon, amikor a fejpánt tényleg működik, nagyon sok információt nyújt az alvásmintákról és az alvás minőségéről – írta az egyik használó a Bestbuy.com oldalon. Sokan egyetértettek vele, azonban a hátrányokra is kendőzetlen őszinteséggel hívta fel a figyelmet:

– Nagyon oda kell figyelni, melyik méretet választjuk, de még így is egyszerűen kényelmetlen. Vannak olyan éjszakák, amikor egy sípoló hang szólal meg, jelezve: hibás a kapcsolat, az eszköz emiatt nem gyűjtött adatokat. Ez történt az éjszakák 25% -án 2 hét alatt. A szenzorok bár 3 napig használhatók, nagyon érzékenyek, bármi szennyeződés éri őket, nem mérnek adatot. És mivel eldobhatók, így nem is mondható környezetbarát megoldásnak. Ettől függetlenül nagy lehetőségek vannak ebben az eszközben, egy ötös skálán hármast kap – összegezte tapasztalatait a felhasználó.

Philips SmartSleep fejpánt

Édes álmok körülbelül 120 ezer forintért.

Hirdetés

Keresés az oldalon