Rihanna is erre esküszik: ismét hódít a régi kedvenc alsónemű

bubba 2019. szeptember 07. Vásárlás

Bridget Jones pedig elégedetten csettint.

A nagyibugyi fogalma egy életre beleégett az agyunkba Bridget Jones és Daniel Cleaver különös románca nyomán. Ugye emlékszünk? Bridget Jones nagy dilemmája volt, hogy mit vegyen fel: szexit vagy funkcionálisat? Nos, a főszereplő végül is a testszínű, derékig érő pocakleszorító variáns mellett döntött. Tény, hogy ez a darab valóban ápol és eltakar, vagy ahogyan szokták mondani, összetartja azt, amit kell, vagyis alkalmas a hasi és deréktáji zsírpárnák palástolására.

Forrás: Youtube

Az 50-es években adott volt ez az alsóneműfajta, nagy választék bizony nem is létezett a nők számára. A szövettechnológia fejlődésével a következő évtizedekben azonban a fehérneműpiac radikális átalakuláson ment keresztül, a 60-as évekre pedig egyre merészebbé vált az alsóruházat. 

A 90-es évekre ezt a bugyit már kifejezetten csúnyának, cikinek tartották, s a többség úgy vélte, fiatal nő ilyet bizony nem visel, így szinte teljesen lekerült a palettáról.

A Triumph 2013-ban piacra dobott egy olyan alakformáló kollekciót, amelynek promóciója igencsak kiverte a biztosítékot. A plakátokon ugyanis olyan nők alakját formálta ez a bizonyos nagyibugyi, akiknek egyáltalán nem volt rá szükségük. Ebben az évben mégis elindult egyfajta változás, és újra a piacra került ez az ellentmondásos darab, amely aztán időről időre vissza-visszatér. 2014-ben például az Acne Studios új kollekcióval rukkolt elő, és olyan celebritásokkal promótálta, mint Kim Kardashian vagy Chrissy Teigen

Anne Heywood színésznő 1955-ben, abban az időszakban, amikor igazán hódított ez a viselet. (Fotó: Keystone Features/Hulton Archive/Getty Images)

A hírességek mostanság ismételten elkezdték felfedezni maguknak a nagyibugyit, így például Rihanna és Kim Kardashian büszkén pózolnak közösségi média-oldalaikon ilyen alsókban. Számos luxusmárka webshopja mellett (mint például Rihanna saját márkája, a Savage x Fenty, vagy a Pretties, a Lonely, a Marieyat és a Les Girls Les Boys) a fast fashion márkák boltjaiban is megtalálhatjuk a megfelelő nagyibugyit.

 

 

 

 

 

 

 

Ha úgy döntünk, nagyibugyit vásárolunk, akkor vegyük górcső alá a fontos kérdéseket:

  • Milyen alkalomra vesszük? Praktikus, vagy mutatós darabot szeretnénk viselni?
  • Meddig érjen pontosan a dereka, mely testrészünket akarjuk formálni vele?
  • Képesek vagyunk benne mozogni anélkül, hogy megfulladnánk? (Bizony, ez fontos szempont!)
  • Légáteresztős, esetleg szivárgásgátló anyaggal bélelt alsót válasszunk? 

Míg az átlagos nagyibugyik persze sokkal nagyobbak, mint egy sima alsónemű, a ma kapható darabok közel sem hasonlítanak a régbúlt viseletére, és a kínálatban találunk a combrésznél csipkés alsóneműt, itt-ott kivágottat, szuperdögöset is. A divattanácsadók ugyanakkor azt javasolják, ne mindenhez viseljünk nagyibugyit, mert ellenkező hatást válthatunk ki; lehetőleg ne vegyük fel leggings-szel, de a szezon szuperrövid sortjával sem tanácsos kombinálni.

 

Keresés az oldalon