Otthon 2021. március 23.

10 budapesti étterem, ahol teszteltük az online rendelést

Balázs Otthon 2021. március 23.
Tíz éttermet hoztunk most Budáról és Pestről, ahonnan már rendeltünk és elégedettek voltunk azzal, amit kaptunk.

A pandémiás korlátozások miatt az egyetlen módja a melegételhez jutásnak a rendelés, már ha nem akarunk mi magunk főzőcskézni. Persze a bezárások miatt hirtelen megszaporodott online lehetőségek tengerében nehéz kiigazodni, ezért összeraktunk nektek egy tízes listát, ahonnan mi már rendeltünk és összességében elégedettek vagyunk az eredménnyel. Hozzá kell azt is azonban tenni, hogy ez a lista szubjektív benyomásokon alapul, nem állítjuk például, hogy olykor ne csúsznának hibák a legtökéletesebb rendszerbe is, így előfordulhat, hogy az a szolgáltató, akiről leírjuk, hogy villámgyors, kedves kiszolgálással dolgozik, az pont akkor fog késni, amikor te rendelsz tőlük.

Nem árt tudni például, ha mondjuk péntek este akarsz ételt rendelni, akkor eleve érdemes arra felkészülni, hogy a megadott várakozási időn kívül kapod majd készhez a rendelésedet, hiszen ez a csúcsidőszakoknak is a csúcsa. De lássuk is az éttermeket!

Buda

Gringos Amigos (mexikói)

Semmi flinc-flanc, jóféle, a mexikói konyhát felidéző ételeket tudtok itt rendelni, Minimalista, van burrito, enchilada, meg quesadilla és teljes egészében rajtunk áll, hogy mivel töltik meg ezeket, gyakorlatilag a legapróbb részletekig mi határozzuk meg az összetételt. Rágcsálni valónak van nachos, itt is rajtunk áll, hogy mivel egészítik ki a tortillachipseket. A kiszolgálás gyors, az étel finom és laktató.

A burrito például egy megtermettebb embert is képes egymagában jóllakatni.

Az árakra sem lehet panasz, olyan kétezer párszáz forintért lehet ezekhez hozzájutni.

Pesti Pipi (gyorskaja)

Aki gyorsan akar eleget enni, annak jó választás a Pesti Pipi. Itt sem vesződtek a feltűnősködéssel, a fő profil itt a csirke, olyannyira, hogy még a hamburgerük húspogácsáját is ebből készítik, de szívesen tesznek bele helyette rántott csirkét is.

A táljaik is a jóllakatást célozzák be, rántott csirke (simán vagy dolgokkal töltve) + krumpli, mindez kétezer forint magasságában, vállalható mennyiséggel és gyorsan kiszállítva.

Rántott csirke hasábburgonyával.
Forrás: Getty Images

Tabáni Kakas (magyaros)

Ha kiadós, házias ízekre vágyunk, akkor a Tabáni Kakas jó választás lehet a budaiaknak.

A legcsábítóbb része az étlapnak a kétezer forint környéki menük (egy leves és egy főétel), amikkel maradéktalanul jóllakhatunk.

Persze kérdéses, hogy ez mindenkinek megfelelő-e, akik időnként éreznek némi nosztalgiát a nyolcvanas évek piros kockás terítővel operáló magyaros éttermei iránt, azok nem fognak csalódni, ám akik inkább reformkonyhapártiak, azok ne innen rendeljenek.

Maharaja (indiai)

Amennyiben kedvelitek az indiai jellegű ízeket, akkor a bőséges választék és a fűszeres, karakteres ízek okán érdemes tenni egy próbát a Maharaja-val. Ugyan a kiszállítás ritkán esik belül a vállalt időintervallumon és olykor a só is hajlamos megszaladni az ételekben (bár ez inkább a kifejezetten nem sós szájú népek problémája, akik elvannak a sóval, azoknak ez nem jelent gondot).

Mint általában a jó indiai éttermek, úgy ez sem az olcsóságával tüntet, viszont olykor-olykor megengedhetünk magunknak ilyesmit, már ha szeretjük.

Pizzeria di Fabio (olasz)

Talán a legjobb pizzákat készítik Budán, már ami a jelenség valódi olasz jellegét illeti.

Ugye kis hazánkban sokan úgy gondolják, hogy a pizza egy tésztalapon készült melegszendvics, holott az igazi olasz pizza ennél valahol több (az ízek harmóniája zseniális) és kevesebb is (sosem lesz olyan kiadós, mint ahol lapáttal mérik a feltétet a tésztára) egyben.

Árak terén is barátságos ez a hely és a kiszállítással sem volt eddig baj.

Olasz pizza bazsalikomlevelekkel.
Forrás: Getty Images

Pest

Juicy (reggeliző)

A Juicy-ból eddig kétszer rendeltünk, mindegyik alkalommal nagyon finom volt az étel, így megelőlegeztük: havonta minimum egyszer biztosan rendelünk majd a helyről. Omlettes bacon bagel-t kértünk reggelire, őrült nagy adag, isteni finom, jó áron. (se nem drága, se nem olcsó), kiadós.

Leküldöd reggelinek, jó darabig nem leszel éhes utána.

Gyorsan ért ki, 20-25 perc alatt kint volt a rendelés leadásától számítva. Igaz, közel is vagyunk, ők is, mi is a 7. kerületben. Friss, meleg volt az étel és vannak smoothiek, azok is nagyon finomak.

Paprika Vendéglő (magyaros)

Mi már korábban ettünk a Paprika Vendéglőben, csárda jellegű hely, magyaros konyha, nagy adagok. Menüt is és étlapról is rendeltünk már házhoz.

Az előbbi is ugyanolyan jó volt, bár sokkal nagyobb adagot küldenek a la carte rendelésnél, két napra elegendő volt az étel.

Ár-érték arányt nézve a menü nagyon megéri, 1500-2000 forint, az a la cart 3-4000 ezer.

Gulyás egy kondérban.
Forrás: Getty Images

Illegál (szendvicsek)

Az elmúlt időszakban sokat rendeltünk az Illegálból, négyszer-ötször biztosan. , Jó árak, nagy adag, friss ételek. Többször is a Netpincéren rendeltünk, de volt, hogy akár egy órát is vártunk a kiszállításra. Hozzátartozik, hogy ebédidőben adtuk le a kérést. Pozitívum, hogy ha többet is vártunk, nem éreztünk minőségbeli különbséget az ételeknél. Valószínűleg a rendelés elkészítése is tolódott, összehangolták azzal, hogy mikor lesz szabad futár.

Nem az történt, hogy elkészült az étel és hidegen jött a házhoz. 

Szóval, ha valaki ebédidőben rendelne és már annyira éhes, hogy az asztallapot is leharapná, akkor fontolja meg, hogy inkább hamarabb adja le a kérést. Kedvenc ételünk a helyről a csirkés ciabatta.

Szilvakék Paradicsom (magyaros, illetve nemzetközi)

Többször ettünk már a Szilvakék Paradicsomban, a jó tapasztalatokból kiindulva kipróbáltuk a házhozszállítást is, és nem csalódtunk. Az ételek frissen, melegen érkeztek, és az adagok akkorák, hogy olykor az ebéd mellett még vacsorára is jut belőlük. Kifejezetten ajánljuk a Húslevest gazdagon – isteni finom, marhahúsból készül. Ugyan nem olcsó, de cserébe bőséges adagot küldenek.

A főételek közül pedig nagy kedvencünk a Pankó bundában sült csirkemell, választható körettel. Bármikor tudnánk rendelni!

A kiszállítás is rendben ment, Netpincéren, Wolton keresztül is rendeltünk már, szinte mindig az előre jelzett időben megérkezett. A legtöbb talán az 50 perc volt, amit vártunk, forgalmas időszakban.

Mr. Smith’s Pizza (pizzéria)

Minőségi alapanyagokból készült pizzák közül választhatunk a Mr. Smith’s Pizza kínálatából. (A helyszínen kenyérlángost is készítenek, azonban azt csak ott tudjuk átvenni.) Új felfedezés számunkra a hely, de a kezdeti jó tapasztalat miatt biztosan rendelünk még. A kiszállítás nagyon gyorsan ment – igaz, a hely a közelben van –

a rendeléstől számítva 15 perc alatt már nálunk volt a “tűzforró” Mamma Mia pizza. Finom, a szélén ropogós tésztával és bőséges feltéttel.

Normál árkategória.

A pesti részben közreműködött: Emődi-Jurcsák Patrícia.

Ez is érdekelhet

4 hely, ahonnan magyar termelőktől rendelhetsz friss alapanyagokat.

Ezekről a helyekről tudsz friss pékárut rendelni házhoz szállítással.

Keresés az oldalon