A nyugat-európai háztartásokban már olcsóbb alternatívára cserélik az air fryert
Az air fryerek, vagy más néven forró levegős sütők lassan a modern otthonok alapvető kellékévé válnak, mivel lehetővé teszik az ételek egészségesebb és gyorsabb elkészítését, és mindeközben energiatakarékosak a hagyományos sütőkhöz képest.
Egy air fryer készülő ételhez a forró levegős technológiának köszönhetően jóval kevesebb olajat vagy zsírt kell adagolni, vagyis kevesebb kalóriát és telített zsírt tartalmaznak az ételek. A vásárlók egy része azonban egy másik, hasonló egészségügyi előnyökkel rendelkező készüléket választ már helyettük.

Egy halogén sütő jobb mint egy air fryer?
A halogén sütők állítólag „fantasztikus” alternatívát kínálnak az air fryerekhez képest, és jóval alacsonyabb áron elérhetők – írja a CorkBeo.
A halogén sütők sütnek, főznek, pirítanak, kiolvasztanak, grilleznek és párolnak, nagyon nagy adagokat.
Kényelmes, öntisztító funkcióval is rendelkeznek: egy kevés vizet kell csak a gépbe tölteni, a hőmérsékletet a legalacsonyabb beállításra helyezni, és 10-12 perc alatt a készülék elvégzi saját maga kitisztítását.
A felhasználók dicsérik a hatalmas kapacitást, a könnyű tisztíthatóságot, az alacsony árat és a halogén sütőkben készülő ételek minőségét.
A halogén sütők infravörös sugárzással sütnek

A halogén sütőkben egy erősen világító, gyorsan felmelegedő halogén izzó biztosítja a hőforrást.
Az izzó infravörös sugárzást bocsát ki, amely gyorsan áthatol az étel felszínén, így az kívül ropogós, belül pedig puha marad.
A levegőt egy ventilátor keringeti, ez biztosítja a gyors sütést és az egyenletes pirítást. Mivel a sütő rövid idő alatt eléri a kívánt hőmérsékletet, az air fryerekhez hasonlóan ez is egy energiatakarékos alternatíva a hagyományos sütőkhöz képest.

