Kütyü 2020. április 13.

A legjobb tavaszi és nyári konzoljátékok

Balázs Kütyü 2020. április 13.
Válogatásunkban azok a konzoljátékok szerepelnek, amelyek megjelenési idejét még nem befolyásolta a koronavírus.

Manapság, hogy úgy se mehetünk nagyon sehova, a legjobb ötletek közé tartozik beújítani valami konzolt és azon csapatni a játékokat, ha már ráuntunk a sorozatokra. Sajnos azonban a járvány nem hagyta érintetlenül a játékipart sem, így egyre több, a megjelenés küszöbén álló cím került ki a kalapból az utóbbi hetekben. Ennek a hullámnak a leginkább várt, leglátványosabb áldozata a Last of Us 2, aminek az első része önmagában is van annyira jó játék, hogy érdemes miatta beruházni egy PS-re.

Az alábbi válogatásban olyan játékokat találtok, amelyek esetében nem jelentettek be csúszást, viszont ez sajnos nem jelenti azt, hogy a későbbiek folyamán erre ne kerülhetne sor.

Predator: Hunting Grounds

Ez a játék első blikkre a 80-as évek halhatatlan akciófilm-klasszikusának, az Arnold Schwarzenegger nevével fémjelzett Ragadozónak a feltámasztása, hiszen a cselekmény gyakorlatilag ugyanaz, mint a filmben.

Egy dzsungel közepén kell csetlenünk-botlanunk a bajtársainkkal, miközben épp próbáljuk megúszni, hogy elkapjon minket a Ragadozó.

Persze ez így önmagában is tartogat pár szórakoztató órát, de természetesen van még egy csavar a dologban. Van a játéknak egy olyan opciója is, hogy nem a kommandós csapatban játszunk, hanem mi magunk vagyunk a trófeagyűjtögető földönkívüli vadász és le kell nyomnunk a katonákat.

Resident Evil 3

Minden összeállításba kell zombis játék, úgyhogy szemeteket vessétek ezúttal a napokban megjelent Resident Evil 3-ra. Ez a verzió az előző ráncfelvarrás sikerének köszönhetően készülhetett el, ugyanis a Resident Evil 3 már vagy egy 20 éves játék és a széria kultikus második részét porolták le először tavaly és adták ki némiképp megkorszerűsítve. A siker óriási volt, így a kiadó láthatott fantáziát a remake hullám fenntartásában.

Amúgy a történet a második rész eseményei előtt játszódik mintegy 24 órával és főhősnőnkkel, Jill Valentine-nal kell kiverekednünk/kisunnyognunk/kifejtörőznünk magunkat a zombiktól hemzsegő Raccoon Cityből.

Ghost of Tsushima

Talán ez az a játék, ami a legnagyobb izgalomban tartja jelenleg a PS tulajdonosokat. A játék cselekményét annyiban lehetne összefoglalni, hogy a 13. századi Japánban járunk, ahol Cusima-szigetén kell egy szál magunkban szembe szállnunk a földünkre támadó mongol sereggel.

Természetesen ide kevés lesz a tökös szamurájság, sokkalta sikeresebbek leszünk ha az árnyékokban sunnyogva csapunk le az ellenre, mintha katanát lóbálva nekirohannánk mindennek, ami szembejön.

Összességében egy igen hangulatos játék kerekedhet ki belőle, valahol a Sekiro és az Assassin’s Creed között. Most már csak drukkolnunk kell, hogy el ne söpörje ezt is a koronavírus.

Maneater

Mi történik, ha ötvözzük Spielberg klasszikusát a Cápát a GTA-val? Természetesen az eredmény egy agyelhagyós, rendkívül szórakoztató mészárszék lesz, melynek közepén szó szerint lubickolhatunk az általunk kiontott vérben.

Az általunk irányított cápa számára alig létezik valami, ami nem ehető, így alaposan hozzá is láthatunk, hogy felosszuk a helyi élővilágot reggelire, ebédre és vacsorára.

Természetesen a játék egyes mozzanatai sokkal inkább fognak emlékeztetni az The Asylum stúdió kétes hírű műremekeihez (a teljesség igénye nélkül: Gyilkos cápa vs óriáspolip, a Sharknado sorozat, Megacápa vs Mechacápa, stb.), mint Spielberg eredeti filmjéhez, de ez inkább csak emel a játék szórakoztató faktorán. Már ha gyomrunk is van hozzá.

1971 Project Helios

Ez a taktikai játék az XCOM sorozat méltó vetélytársának ígérkezik. A háttértörténet szerint 1942-ben egy meteor csapódott bele a Földbe és kiváltott egy új jégkorszakot és egy kisebb világvégét, hiszen az addig ismert körülményekhez képest szélsőségesen más környezetben kellett elkezdeni túlélni az emberiségnek.

És annyira nem megy jól nekik. 

Feladatunk, hogy egy nyolc emberből álló csapatot vezetve megpróbáljuk fajunkat visszarángatni a kihalás széléről és természetesen lesznek egy csomóan olyanok, akik ilyen, vagy amolyan indíttatásból meg akarnak akadályozni minket nemes feladatunk végrehajtásában. Nos őket kell jobb létre szenderítenünk és közben nem árt, ha van némi taktikai érzékünk, különben igen csúfosan járhatunk.

Keresés az oldalon