A legjobb nyaralóhelyek Magyarországon

Marci
Hová menjünk belföldön kikapcsolódni? Ez természetesen attól függ, hogy mit akarunk inkább csinálni. Vízparton süttetni a hasunkat, vagy elvonulni a párunkkal valahova remetülni, esetleg túrázni, vagy történelmi emlékeket nézegetni. Ezek mindegyikéhez van most legalább egy jó ötletünk, a vonatkozó szállásárak augusztus 5-11 közötti időszakra, két főre szólnak és csak becslés jellegűek.

Komárom környéke

Hill Studio Tata

Az 1 hálószobás apartman saját, bidével és ingyenes piperecikkekkel felszerelt fürdőszobával rendelkezik. Síkképernyős kábeltévé is biztosított. A szálláshely kerttel is rendelkezik. Ára: Kb. 100 000 Ft.

Hirdetés

 

Retro Apartman Komárom

A Retro Apartman a város szívében szálláshelye terasszal várja vendégeit a Komárom-Esztergom megyei Komáromban. Ára: Kb. 140 000 Ft-tól.

Hirdetés

 

Itt rögtön csalunk is egy kicsit, mivel ebben az esetben ugyanolyan jól lehet belföldi programot összerakni, mint külföldit, de akár vegyíteni is lehet a kettőt. Komárom azért nagyon jó főhadiszállás egy nyaraláshoz, mivel egy füst alatt szinte mindent lezavarhatunk a környékén. A történelmi emlékhelyek szerelmeseinek ott a szinte tökéletes épségben fennmaradt komáromi erődrendszer, ami a Magyar Királyság újkori történetének legnagyobb és legjobban felszerelt vára volt, amelynek közelében az 1848-as szabadságharc idején három nagy csatát is vívtak. Ha a nagy várnézegetés és a környező szlovákiai kocsmák végig látogatása után csobbanni támadna kedvünk, alig 45 kilométerre van a tatai Öreg-tó, de ha túrázhatnékunk támadna, akkor a Gerecse sincs messze.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban azoknak, akik a nyaralás alatt is szeretnek jönni-menni és van autójuk, vagy esetleg hajlandóak bérelni, ha nincs.

Monostori erőd (forrás: Wikipédia)

Szajki-tavak

Szajki Tavak Kemping

A Szajki Tavak Kemping közös társalgót, valamint konyhával ellátott szállást kínál Hosszúperesztegen. Ára: Kb. 30 000 Ft.

Hirdetés

 

Patyi Étterem és Hotel

A Patyi Étterem és Hotel az E66-os úton található, félúton az osztrák határ és a Balaton között. Ízletes ételeket, ingyenes parkolást és ingyenes Wi-Fi-t kínál. Ára: Kb. 75 000 Ft-tól.

Hirdetés

 

Amennyiben a klasszikus retró strandélményre vágyunk és ezt egy nem agyonüzletesedett, de cserébe gyönyörű környezetben szeretnénk eltölteni, akkor a Szajki-tavakat bűn volna kihagyni. A Szombathelytől nem messze található mesterséges tavacskák érthetetlenül mellőzött helyet foglalnak el a belföldi idegenforgalmi célpontok között, holott a tó isteni és ráadásul lassan mélyülő, amiért gyerekek számára is ideális lehet a vízzel való megismerkedéshez. Ha már arra járunk, ne felejtsünk el Rudi bácsinál enni egy rufit. Amennyiben pedig elunjuk a sör-lángos kombóval időnként megszakított pancsolást, pár kilométerre van a tavaktól a Jeli Arborétum, ami akkor is szép, ha már lecsúsztunk a rododendron-virágzásról.

Kiknek ajánljuk?

Vízmániásoknak és kisgyerekes családoknak.

Káli-medence

Köveskál Vendégház

A 18. században, Köveskálon épült csendes vendégház a festői Balatonnál és a tavaknál tett kirándulásokkal várja vendégeit. A vendégházban ingyenes Wi-Fi, kerékpárkölcsönzés és rusztikus reggeliző terem áll rendelkezésre. Ára: Kb. 120 000 Ft-tól.

Hirdetés

 

Káli44 Vendégház Révfülöp

A Révfülöpön található Káli44 Vendégház kerttel és terasszal rendelkezik. A szálláshelyen közös konyha és játszótér található. Ára: Kb. 125 000 Ft.

Hirdetés

 

A programválaszték szerelmeseinek jó lehet a balatonfelvidéki Káli-medence is, ahol csobbanni és nagyokat túrázni egyaránt van lehetőség, nyilván a végén a 40 fok fogja eldönteni, hogy melyiket is választja majd az ember. A környék hemzseg a látnivalóktól, beszéljünk akár a térség bazaltorgonáiról, a szentbékkállai kőtengerről, a salföldi skanzenről, a sóstókáli árpádkori templomromról, vagy a csobánci várról. Hozzá kell tenni, hogy innivalónak se leszünk híján, mivel a környék az ország egyik elismert borvidéke is, így a környező kis településekben, falvakban mindenhol hozzájuthatunk egy jó hideg fröccshöz, ha már elfáradt a lábunk a sok talpalásban.

Kiknek ajánljuk?

Azoknak, akik nem ijednek meg egy kis sétától, de persze azoknak is, akiket elsősorban inkább a strandolás vonz, hiszen egy köpésre van tőlünk a Balaton.

Hegyestű (forrás: Wikipédia)

 Gemenc

Erdőszéli Vendégház Pörböly

Az Erdőszéli Vendégház kerttel, közös társalgóval, grillezési lehetőséggel, ingyenes wifivel, valamint kültéri pihenősarokkal rendelkező szobákkal várja vendégeit Pörbölyön. Ára: Kb. 50 000 Ft-tól.

Hirdetés

 

Ha valamire ráillik a vadregényes táj kifejezés, az egész biztosan a Gemenc környéki erdőség. Itt lehet nagyokat csatangolni a vadonban, de akár át is vonatozhatunk rajta. Ha úgy tartja kedvünk, a Duna sincs messze, lévén, hogy a folyam árteréről van szó, így akár egy kisebb vízitúrát is bevállalhatunk. Lakhatunk kastélyszállóban, vagy az erdő közepén egy vadászházban, meglátogathatjuk az ország legvastagabb fáját, a több mint 12 méter kerületű pörbölyi titánt, sétahajózhatunk a Dunán, ritka vízimadarakra és vadállatokra leshetünk (persze nem puskával, max kamerával, hiszen mindennek van határa), vagy akár belepillanthatunk a régi dunai halászok életébe is.

Kiknek ajánljuk?

Mindenkinek, aki el tudja viselni huzamosabb ideig, hogy nem tombol körülötte a nagyvárosi nyüzsi.

Gemenci erdő, Lassi (forrás: Wikipédia)

Noszvaj

Hotel Síkfőkút Noszvaj

A Hotel Síkfőkút épülete Noszvajban, egy kis tónál, a Bükki Nemzeti Park határán helyezkedik el. A szálloda ingyenes wifivel ellátott szobákkal és tóra néző terasszal várja vendégeit. Ára: Kb. 125 000 Ft-tól.

Hirdetés

 

Kandallós Pihenőlak Noszvaj

A hegyekre nyíló Kandallós Pihenőlak erkéllyel és kávéfőzővel várja vendégeit Noszvajon, mintegy 600 méterre a De la Motte kastélytól. A kényelemről kültéri pihenősarok is gondoskodik. Ára: Kb. 95 000 Ft-tól.

Hirdetés

 

Amennyiben az a tervünk, hogy megfogjuk a kedvest és eltűnjünk vele a világ elől, akkor arra Noszvaj egy tökéletes helyszín lehet. Ha csak a Kánya-patak partján bevetjük magunkat egy vendégházba, vagy hotelbe, már látni fogjuk, hogy megérte ide jönni. Amennyiben mozogni is kedvünk támad, akkor érdemes körbetúrázni a környéket, hiszen a Cakó-tető rejtélyes kaptárkövei szinte karnyújtásnyira lesznek tőlünk, de ha szívesen innánk egy jót, akkor az egri Szépasszonyvölgy is csak pár kilométerrel van arrébb, gyakorlatilag simán lesétálható, bár a visszafele úton érdemes óvatosnak lenni.

Kiknek ajánljuk?

Elsősorban pároknak.