A legjobb füldugók

Laura
Alváshoz, utazáshoz, úszáshoz, fesztiválra, vagy épp zenéléshez keresed a legjobbat? Segítünk!

A rossz alvóknak, az úszóknak, de a zenészeknek se kell túl sokat magyarázni, milyen fontos, hogy adott helyzetben szelektíven érjék a fülünket a hatások. Célok, tervek, motivációk, életminőségek mehetnek rá arra, ha ezt nem tudjuk biztosítani.
Ezért mi most eláruljuk, hogy funkciók szerint melyek lehetnek a legjobb füldugók – figyelembe véve az árukat is.

Füldugók esetén nagyon igaz, hogy a piacon létező legdrágább darab általában a legmegbízhatóbb is. De mi direkt azt kerestük, lehet-e egy kicsit olcsóbban is ugyanolyan, vagy szinte ugyanolyan minőségű termékhez jutni.

Utazáshoz

Alpine FlyFit füldugó

4990 Ft

Hirdetés

 

Az Alpine nevű gyártó kifejezetten arra specializálódott, hogy különféle funkciókhoz illő, profi füldugókat kínáljon. A termékeik ezért nagyon megbízhatóak, ennek köszönhetően azonban – a személyre szabott és/vagy nagyon speciális gyártású darabok után – a legmagasabb árakat kérik el.

Mégis azt találtuk a füldugó-körtúránkon, hogy aki utazáshoz szeretne venni, annak az Alpine FlyFit lesz a legjobb választás.

Megoldja a nyomáskülönbség okozta problémákat – füldugulás, fülfájás -, csakúgy, mint a zavaró környezeti zajok okozta kényelmetlenségeket.

Közepes a zajszűrése, tehát a beszédet ugyanúgy hallani fogod vele.

Kényelmes, puha, akár egész úton viselheted.
Jár hozzá kis tisztítóeszköz is, meg egy tároló dobozka.

Alváshoz (és akár úszáshoz)

Cerumina füldugó

1585 Ft

Hirdetés

 

Érthető módon alváshoz gyártják a legtöbb féle füldugót, ezért itt nem kell feltétlenül a legdrágább – de száz százalékosan teljesítő – Alpine terméket választanod. Mi például sok-sok éve használjuk a Cerumina O-tap nevű termékét. Ez egy szilikon füldugó, ami könnyedén formálható, felveszi a füled alakját, viszont egyáltalán nem ragacsos. Nagyszerűen hangszigetel, simán számíts rá, miután betetted, hogy nem fogod meghallani, ha valaki hozzád szól. De úszáshoz is kipróbálhatod – ha jól van behelyezve, akkor garantáltan nem jut be egy csepp víz sem a hallójáratodba.

Egy csomagban ráadásul három pár van, amikkel legalább fél-, de ha időnként megmosod őket meleg vízzel, akkor lazán egy évig is kihúzod, még napi használattal is. Mindezért pedig összvissz 1600-1700 forintodat kérik el.

Úszáshoz, mosdáshoz

Pluggerz Swimm füldugó

3990 Ft

Hirdetés

Ha a vízzel gyűlik meg a fülednek a baja, de nem akarod rögtön a legdrágább füldugót venni, akkor próbáld ki a Plggerz termékét! A Pluggerz Swim meggátolja a víz hallójáratba való bejutását, csökkenti a fülre nehezedő nyomást, ám a környező beszédhangokat átengedi.

Ha gyermekednek vennéd, akkor válaszd a Kids változatot!

Zsinór és tartózsákocska is jár hozzá.

Bulizáshoz, fesztiválra

Alpine PartyPlug füldugó

4300 Ft

Hirdetés

 

Szeretsz koncertekre járni, csak a füled nem bírja olyan jól? Akkor ez esetben is az Alpine termékére lesz érdemes beruháznod.

A PartyPlug nevű fejlesztésük speciálisan szűr, meggátolva a hangos zene okozta halláskárosodást, biztosítva azonban, hogy a zenét továbbra is halld.

Ja, és a barátodnak sem kell torkaszakadtából ordítania a füledbe, ha a zenebonában mondani akar valamit – ugyanis ez a füldugó a beszédhangot is felerősíti.

Zenészeknek és hangos munkát végzőknek

Comply Plugs memóriahabos füldugó

6350 Ft

Hirdetés

 

És még egy speciális eset: a zenészeknek, illetve a hangos gépek, járművek közt dolgozó embereknek javasoljuk kipróbálásra a Comply Plugs memóriahabos füldugóját. Ez a high-tech darab lecsökkenti a környezeti zajokat, de azt nem, amit hallanod kell.
Fejlesztői arra is felhívják a figyelmet, mi a különbség a szilikon és a memóriahab között: míg az előbbi elmozdulhat, kicsúszhat például az állkapocs mozgatásakor, az utóbbi stabilan a helyén marad. Már persze, ha jól van behelyezve.

A szilikonos és memóriahabos füldugókra is igaz, hogy pár perc alatt, a testhőt átvéve veszik fel a hallójárat formáját, illetve az eredményt nagyban befolyásolják a különféle testi adottságok.

Nem aranyszabály, hogy nálad is az itt javasolt termékek fognak beválni, mert mindenkinek a hallójárata más. Mi inkább azt javasoljuk, hogy a kísérletezést ezekkel a füldugókkal kezdd, mert velük a legnagyobb az esélyed arra, hogy elsőre megtaláld, amit kerestél.