A legjobb ajándékötletek Stranger Things-rajongóknak

A sorozatok szempontjából is hagyományosan uborkaszezonnak tartott nyári időszak ezúttal néhány fokkal pörgősebbre sikerült és ez elsősorban a Netflix nagy sikerű retro-horror-coming of age sorozatának, a Stranger Things harmadik évadának köszönhető.

Mint úgy általában a sikeresnek minősülő alkotásoknál, úgy a sorozatoknál is jellemző, hogy minden kicsit is komolyan vehető gyártó, tervező, megálmodó igyekszik valamilyen szinten kapcsolatba helyezni magát a produkcióval és annak farvizén valamicske haszonra szert tenni. Gondoljunk itt elsősorban a Trónok Harca körüli mizériára, melynek keretében simán lehetett vásárolni Westerosra tematizált bármit a whisky-bögre-kulcstartó horizonton.

Tulajdonképpen a siker valódi fokmérőjének is lehet tekinteni ezt a gyakorlatot, hiszen minél népszerűbb egy alkotás, annál nagyobb valószínűséggel botlunk bele a hozzá köthető, eladásra kínált termékekbe a csetresztől a több százezres tételig terjedő anyagi intervallumon.

Ennek a folyamatnak pedig a jelenlegi legnagyobb sztárja kétségtelenül a Stranger Things, hiszen jóformán még ki sem esett a Netflix felületére a sorozat várva várt harmadik évada, amikor már piacvezető márkák jelezték, hogy külön kollekciókkal szeretnék emlékezetessé tenni a 80-as évekbeli Hawkins-ban játszódó történet újabb felvonását. Sőt, bár ez némiképp keserédes hír, mivel arról nincs semmi infónk, hogy nálunk is kaphatóak lesznek-e, de a Coca Cola és a Burger King is piacra dobta a maga limitált kiadású Stranger Things tematikájú termékét.

Az utóbbi különösen vicces lett, mivel a Tótágas Whopper, az gyakorlatilag egy fejjel lefelé szervírozott rendes Whopper.

 

A ruhák

A harmadik évad megjelenése előtt már bejelentették, hogy a világpiac élén álló több ruházati cég is készül olyan kollekciókkal, melyek a Stranger Things univerzumába röpíthetnek minket. Ezek közül az első a Levi’s volt.

Ők egy időkapszula kollekcióval jelentkeztek, mely segítségével tetőtől talpig nyolcvanas évekbe öltözhetünk, ha ahhoz támadna kedvünk.

Hasonló húzással jelentkezett nem sokra rá a H&M is, ráadásul a Netflixszel is hivatalos partneri együttműködésben jelentettek meg mindenféle úszáshoz használható cuccokat a póló-sort-úszóruha tengelyen, ugyanis az elképzelés az volt, hogy a darabjaik a sorozatban szereplő, fiktív Hawkins Közösségi Uszoda kellékeihez igazodjanak.

Nem maradt el fenti versenytársaitól a Nike sem, amely pólókkal és sportcipőkkel igyekezett kivenni a részét a nagy 80-as retro ruhadömpingből.

A játékok

Mivel a sorozat elsősorban a fiatalabb korosztályok körében népszerű, ezért természetesen a világ egyik nagy játékmoguljának tartott Hasbro is ráugrott a kínálkozó lehetőségre és elő is rukkolt egy Stranger Things, valamint 80-as évek témájú Trivial Pursuit társasjátékkal.

A Trivial Pursuitról annyit érdemes tudni, hogy egy nagy múltú és népszerűségű műveltségi társasjáték, leginkább a Kérdezz-felelekhez tudnám hirtelenjében hasonlítani.

Szintén meglátta a piaci rést a dologban a Lego is és össze is hoztak egy Tótágas kiadást, amelyben a sorozat egyik ismert házát lehet felépíteni, a normális és a tótágas világban is, ezen felül pedig az összes fontosabb karakter, egy szörny, kerékpárok és még egy rendőrautó is jár hozzá. Persze mindennek meg is van a Legóra jellemző borsos ára.

Mindent figyelembe véve talán igazi hírértéke annak lehetett volna, hogy a Funko Pop nem repült rá a kínálkozó lehetőségre. De persze rárepült. A Funko Pop egyébként arról ismert, hogy játékfigurákat gyártanak szinte mindenből, ami egy pici popularitásra is szert tett a világban, így náluk gyakorlatilag bármi beszerezhető, amit a II. Erzsébet-Pókember-Team Fortress 2 karakterek gigahalmazban csak el tudunk képzelni, így szinte természetes, hogy a Stranger Things szereplőit is megtaláljuk gyűjteményükben.

A csetreszek

Ebbe a kategóriába azokat a termékeket hordtuk össze, amelyeknek ugyan közük van a sorozathoz, de alapjáraton apróságok, melyek megszerzéséért nem kell kalapáccsal rárontani a családi malacperselyre. Mivel a Stranger Things nézői már hozzászoktak az olykor bizarrabb jelenetekhez, így egyáltalán nem fogja készületlenül érni őket ez a 11-es fejű, vérző orrú gyertyatartó.

Vicces, ám némiképp baljós, de mindenképp remek ajándéktipp lehet az „Üdvözlünk Tótágasban”-feliratú lábtörlő, csakúgy, mint a sorozat kultikus, ám sajnos fiktív édessége, az Ego Waffle mintájára készült söralátét.