A 6 legdivatosabb leggings jógázáshoz

Laura
Te melyikben mennél a következő jóga órádra?

A jóga hatalmas divat lett, ezt kár is lenne tagadni. És cseppet sem baj, hogy az lett, mert tényleg nagyon egészséges testnek és léleknek egyaránt.

Viszont az is egyértelmű, hogy ha egy mozgásforma divattá válik, akkor sokak számára az sem mindegy, hogy néz ki a ruházat, amiben űzik. Ha te is ezen emberek közé tartozol, akkor megmutatjuk neked azt a hat jóga leggingst, aminek színébe és mintázatába mi magunk szerelmesek lettünk! 

Ezáltal persze inspirációt is szeretnénk adni neked arra az esetre, ha még nem döntötted volna el, milyen mintázat vagy szín is a legszimpatikusabb számodra. Elvégre ezeknek mind van jelentésük, de legalábbis kisugárzásuk.

Az afrikai mintázat például mindig nyerő, és ez alatt nem feltétlenül a zebramintát kell érteni. A bushmanoknál és más afrikai törzseknél jellemző festések utánzatait magadra öltve azt kommunikálod magadról, hogy szeretsz visszatérni az ősibb gyökerekhez és a természethez, ahogy azt is, hogy nyitott vagy a sajátodtól akár egészen különböző kultúrák megismerésére is.

A mandala gyakorlatilag alapvető szereplő, ha minták terén gondolkodsz. A mandalák a hindu és buddhista világban a különféle isteneket, illetve a mindenséget, a kozmoszt hivatottak ábrázolni – maga a megrajzolásuk is egy csendes, nyugodt, meditatív szertartás szokott lenni. Ezért, ha mandalás elasztikus nadrágban jógázol, akkor egyértelműen hozzád közel állónak véled a jóga és/vagy a hindu vallás filozófiáját is. 

Választhatsz például egy diszkrét, több mandalát egyesével feltüntető leggingst, vagy nagyobb formákat alkalmazó, feltűnőbb darabot is.

Nekünk szintén nagy kedvencünk az álomcsapdákra emlékeztető tollmintázat is. A sok-sok madártollat lógató, pókhálószerűen megkötött álomcsapdákat a keletiek az ágy fölé akasztják, hogy áteressze a jó, de fogva tartsa a rossz álmokat – ez utóbbiak a reggeli fény érkezésével szétoszlanak. A madártollas jóganadrággal tehát szintén azt érzékelteted, hogy magadhoz közelinek érzed a keleti filozófiát.

A felsorolásba tettünk egy nem egyértelmű alakzatokat mutató, trendi és csajos, rózsaszín mintájú leggingst is. Mi ezt is imádjuk – sokan vannak, akik nem akarnak kivehető formákat vagy jelentést a jógaruházatukon, csak egy kicsit feldobnák a kinézetüket. Szerintünk ez a darab tökéletesen megfelel ennek a kritériumnak.

És a végére az utolsó szerelmünk: a geo mintás nadrág. Színes, feltűnő, valósággal el lehet veszni benne, és nagyon divatos. A gyémánt alakzatú formák mindenhol a nőiességet szimbolizálják, de nekünk különösen az tetszik, hogy a festés maga csíkozottan történt. Ráadásul ez a konkrét darab magyar tervezéssel büszkélkedhet.