Mindenki erről a fokhagymapucolós videóról beszél - véget vet a szenvedésnek
Eleged van abból, hogy a fokhagymapucolás mindig egy kisebb idegösszeomlással ér fel? Tépjük, kaparjuk, csúszik a kés, ragad a héj – ismerős, ugye? Az internet tele van villámmegoldásokkal, de vajon tényleg működnek ezek a trükkök? Most kiderül!

A klasszikus késes trükk
Ezt főzős videókból ismerős lehet: egy nagyobb kés alá betesszük a fokhagymagerezdet, majd egy határozott mozdulattal rátenyerelünk. A héj elvileg szinte magától lejön. De tényleg ilyen egyszerű?
Befőttesüveges módszer – nem csak savanyúsághoz jó!
A második megoldáshoz szükségünk lesz egy befőttesüvegre. Na, nem azért, mert savanyúságot csinálnánk a fokhagymából! A lényeg, hogy vágjuk le a hagyma egyik végét, majd
dobjuk bele a befőttesüvegbe, csavarjuk rá a tetőt, és rázzuk, minimum 30 másodpercig.
Mikrós villámtrükk
Egy igazán különleges módszerhez szükségünk lesz egy mikrohullámú sütőre. Ebben az esetben is le kell vágni a fokhagyma egyik végét, majd egy tálkában tesszük a gerezdeket, és mehet a mikróba 5-8 másodpercre.
És hogy melyik működik a legjobban? Az a videóból kiderül:
@nlc.hu Így pucolhatod meg gyorsan a fokhagymát! 3 trükk! #nlc#nlctiktok#trükk#fyp#fokhagyma♬ Funky Beat - Aleksei Guz
Ha pedig már megtaláltad a számodra ideális módszert, aki készíts valami tuti fokhagymás ételt! A fokhagymakrémleves sajtós pirítóssal igazi slágerétel ebédre, a reggelikhez pedig szuper választás lehet a fokhagymás foszlós kifli.
