8 tökéletes program Valentin-napra - Budapesten és vidéken

Laura
A relaxációstól a kulturálison át a pajzánig.

Évről évre egyre több szerelmes jön rá, hogy a Valentin-nap leszólása, “amerikanizációt” emlegető savazása már egyre kevésbé menő. A szerelem életünk egyik legfőbb mozgatórugója, legfontosabb szereplője – nagyon is megérdemel egy napot az évben, amikor megünnepeljük, hogy van valaki, akivel szeretjük egymást.

Gyűjtöttünk neked nyolc különböző programot Valentin-napra budapesti és vidéki helyszíneken. Ezekkel biztos, hogy elvarázsolod a szerelmedet – és magadat is.

1. Éjszakai fürdőzés

Nincs is ennél romantikusabb, és ezt rengeteg fürdő tudja is jól. Így az egész országban rendeznek Valentin-nap alkalmából éjszakai fürdőzéseket, ráadásul nem csak február 14-én. A budapesti Paskál Fürdőben például 16-án este 7-től kezdve várják az esti csobogásra vágyó vendégeket, akiknek óránként szerveznek szaunaszeánszokat is. De Győrben, Igalon, Komáromban, Miskolctapolcán, Zalakaroson, és még jó pár településen szerveznek február 14. körül csodás fürdőakciókat – bővebben ide kattintva tájékozódhatsz.

 

Fürdőbelépők Budapesten és vidéken

Kb. 1000 forinttól.

Hirdetés

2. Esti dunai hajókázás itallal és ínycsiklandó ételekkel

Csobog a víz, a város kivilágítása csodaszép, ti pedig ünneplitek a szerelmeteket csodás borral vagy koktéllal, és mennyei finom falatokkal. Hát lehet ennek ellenállni? 

Jó szívvel ajánljuk például azt a budapesti, teljes menüt felsorakoztató, svédasztalos meleg vacsorás programot, aminek itt olvashatod el a részleteit – tényleg fullextrás a menü, nehogy megpróbáljátok végigenni! -, vagy ha inkább olyat választanátok, ami helyből egy üveg választható bort és egy koktélt is magában foglal a kétszemélyes hidegtál mellé, akkor a szintén Budapestről induló Kofahajót ajánljuk figyelmedbe.

Netán ennél is különlegesebb hajókázással szeretnéd meglepni a párodat? Akkor ajánljuk ezt az élőzenés, ajándékkal megfűszerezett utat, négyfogásos vacsorával! (Természetesen az ital sem marad ki.)

Romantikus hajós vacsora/Kofahajó

Romantikus vacsora: 21 900 Ft-tól, Kofahajó: kb. 16 ezer Ft-tól.

Hirdetés

3. Pajzán szabadulószoba – ha izgalomra vágytok!

A szabadulószobák nem véletlenül szaporodtak el gombamódra az elmúlt években: a telefonos, internetes játékok világában valóságos megváltásként érkezett a lehetőség, hogy egy hagyományos, manuális eszközökkel megoldandó rejtélynek legyünk saját élőszereplői.

Pajzán formában azonban még különlegesebb élmény lesz az egész nyomozás: a Sötétkamra feladványában például egy perverz fotós lakásában kell megtalálnotok “egy kompromittáló DVD-felvételt” a szexi szomszéd lányról… Mire megoldjátok a rejtélyt, biztosan beindul a fantáziátok is!

Sötétkamrás szabadulószoba

Résztvevők száma: 2-15. Egy játék ára 6580 - 49350 Ft.

Hirdetés

4. Kastély-séta Fertődön: az Esterházyak szerelmi élete

Szeretitek a történelmet, a kastélyokat? Akkor nagyon jó program lehet például a fertődi Esterházy-kastély tematikus tárlatvezetése “Az Esterházyak és a szerelem” címmel. A látogatók megismerkedhetnek a hercegi pár “égi szerelmével”, a Sala Terrena mennyezetét díszítő freskóciklussal, mely Ámor szerelmi történetét meséli el. Igény esetén pedig ajándék fotózáson is részt vehettek a sala terrena díszteremben – egy csodaszép kép kettőtökről egy kastélyban, ingyen? Mi nem hagynánk ki!

Valentin-nap Eszterházán

Tematikus tárlatvezetés február 14-én 9-től 17 óráig.

Hirdetés

 

5. Színházkedvelőknek: egy különleges előadás a Tháliában

A kulturális programok rajongói vagytok, és nem ragaszkodtok hozzá, hogy kifejezetten 14-én ünnepeljetek (netán pont aznap nem is értek rá)? Akkor hozzátok előre két nappal a szerelmes estét, és irány a színház!

“A Thália Színház Premierajándék című darabja a nézők szeme láttára jut el az asztalra tett példánytól a tapsig. A Thália színészei eljátsszák Oscar Wilde Lady Windermere legyezője című vígjátékát. És a teljes próbafolyamatot. És önmagukat. És egymást. Mindent, amin Ön nevet, és amin ők nevetnek – és ami a jelen lévő rendezőt, Csányi Sándort ihleti és bolondítja. Igen, jól értik. Csányi Sándor a rendező szerepében a színpadon, és Csányi Sándor a produkció rendezőjeként”

– ezzel a leírással csalogatja a Thália a február 12-i előadásra az érdeklődőket. 

Nézz be a kulisszák mögé!

Időpont: február 12. Jegyek az előadásra 3200 Ft-tól.

Hirdetés

 

6. Kiruccanás – egy romantikus egri hétvége?

Persze máshova is mehettek, ha épp úgy döntenétek, hogy megadjátok a módját, és vidéki kirándulással fűszerezitek meg a szerelem napját, de az egri várban készülődő Valentin-napi program garantáltan visszarepít titeket a történelmi szerelmek korába!

A Dobó István Vármúzeumban megmutatják, hogyan vallott szerelemet a török-kor embere egy szépasszonynak, mit érdemes vásárolni egy 16. századi egri piacon a vásári forgatagban. Akik ott lesznek, beszélgethetnek egy patikárius feleségével, ihatnak egy kávét a török kávézóban, vagy pénzt dobhatnak a zenészeknek.

Azt is megtudhatják, hogy miért különleges igazán egy csodaszép aranyveretes dísznyereg az Iparművészeti Múzeum gyűjteményéből.

Érdemes minél előbb körbenézned szállások terén, mert gyorsan fogynak a lehetőségek. Ha nem wellness hotelre pályáztok, akkor a céhmesterek udvarát nagyon ajánljuk: nyugis, csöndes, nagyon hangulatos, és csupán pár lépésre van a vártól és a főtértől.Booking.com

 

7. Az Erotikus Panoptikum is készül a Valetin-napra!

Még egy programot ajánlanánk azoknak, akik inkább az erotika irányába vinnék el a Valentin-napozást: nézzétek meg a keszthelyi Erotikus Panoptikumot – már ha nem vagytok szégyellősek! Itt ugyanis igen explicit módon állították ki a viaszfigurákat, akik a történelem során összegyűjtött különböző szexuális szokásokat és rituálékat mutatják be. Lesznek köztük igen meglepőek!

Ráadásul februárban játékkal és meglepetéssel várják a párokat. Szemfülesnek kell lenni, a tárlók között ugyanis szívecskéket rejtettek el, amiket érdemes mind összegyűjteni.

A szorgos keresgélők ajándékkal távozhatnak. Ráadásul Keszthelyen ott van a Festetics-kastély is, na meg hát a panoptikum után azt a pontját nézitek még meg a Balatonnak, amelyiket csak akarjátok. Remek kis egynapos kirándulás lehet! A panoptikum programjáról itt olvashatsz bővebben.

8. Szerelmesek hete Gyulán: Kastély, régi szerelmek és forró csoki

Ha tehetitek, Gyulára is érdemes akár ottalvósan is elmenni, február 10. és 18. között ugyanis többféle programmal várja vendégeit az Almásy-kastély Valentin-nap kapcsán.

Az “Így szerettek Ők” címet viselő kalandozások a magyar irodalom jeles szereplőinek szerelmi életében, amit Fodor György madartanár vezet, például teljesen ingyenes program.

De a kastélybelépővel például részt vehettek a “Csókot csaló csokoládé” című tematikus tárlatvezetésen is, amin a régi korok szerelmi praktikáit ismerhetitek meg jobban, és még egy csésze folyékony csokit is kaptok ajándékba a végén! Sőt, a “Pirulni szabad” tárlatvezetésen egyenesen a főurak hálószobatitkaiba nyerhettek betekintést!

Sőt, akár legyezőt is készíthettek, vagy szerelmi jóslást is hallhattok magatokról!Booking.com