8 ajándékötlet a borok kedvelőinek - nem csak férfiaknak!

Laura 2018. december 20. Konyha

Attól, hogy valaki szereti a borokat, még nem feltétlenül csak bort lehet ajándékozni neki - sőt!

Természetesen nem kell megrögzött borszerelmesnek, még kevésbé borszakértőnek lenni ahhoz, hogy valaki örülni tudjon ezeknek az ajándékoknak. Arra is nagyon jó szolgálatot tesznek, hogy férfi ismerőseidet, családtagjaidat, akiknek mindig valamilyen bort ajándékozol, egy kicsit jobban meglepd idén.

1. Vákumszett

Kezdjük az alapoknál: aki szívesen borozik, annak a konyhájában elengedhetetlen a vákuumpumpa és a vákuumdugó.

Ez az egyszerű, mégis fontos kis kellék megakadályozza, hogy a felbontott bor veszítsen zamatából és illatából. A dugót bedugva, a pumpával könnyedén ki lehet szívni az üvegből a levegőt, amit a vákuum nem is enged be a következő bontásig.

Vacu Vin vákumpumpa borzár 2 dugóval

4770 Ft-tól.

Hirdetés

2. Borhűtő pálca és kiöntő

A másik nagyon praktikus eszköz a borhűtő pálca, ami az üvegbe csúsztatva megakadályozza a szobahőmérsékleten pihenő ital gyors felmelegedését. A legjobb, ha olyat választasz, aminek a végére borkiöntőt is csavarhatsz, így adsz igazán komplett ajándékot. A pálcát, mivel jégakkus, a használatig mélyhűtőben kell tartani.

Bor hűtő pálca és kiöntő

3990 Ft-tól. Jégakku - pálca rész 19 cm hosszú, kiöntő rész 13 cm hosszú. A két rész szétcsavarható, így könnyű a tisztítása és mélyhűtőben való tárolása

Hirdetés

3. Borhűtő vödör

Ha a borhűtő pálcával valamiért nem szimpatizálsz, akkor válassz egy elegáns borhűtő vödröt! Nem muszáj komoly, fekete vagy szürke színűt – főleg akkor nem, ha nőnek fogod adni. (Hisz miért ne adhatnál a szokásos kencék meg ékszerek helyett valami ilyesmit a barátnődnek, akivel rendszeresen rozéfröccsöztök nyáron?) Vannak egészen egyszerű, átlátszó darabok is, ajándékba azonban szerintünk mindenképp olyat válassz, ami fényes, ünnepibb kinézetű.

Borosüveg hűtő

7600 Ft-tól. 1 palack lehűtésére szolgáló hűtő vödör, rezezett, rozsdamentes acél kivitelben.

Hirdetés

4. Boros útmutató kötény

Fontos, hogy ezt csak akkor válaszd, ha a megajándékozottad tud angolul. Nagyon frappáns, hasznos és közben csinos kötény, ami egy táblázatban magyarázza el, milyen ételekhez milyen borok passzolnak.

Boros útmutató kötény

5990 Ft-tól. Méret: 90 x 64 cm. Anyag: poliészter, pamut.

Hirdetés

5. Lebegő bortartó

A nagy klasszikus: a lebegő hatású bortartó, ami meghazudtolja a fizika törvényeit! Láncból vagy kötélből, amelyik jobban tetszik. Nekünk a kötél jön be leginkább.

Lebegő bortartó

2990 Ft-tól.

Hirdetés

6. Stílusos bortartó

Netán a poénosság helyett inkább a feltűnő stílusosság és elegancia lenne a nyerő ötlet? Ilyen bortartók is vannak; mi imádjuk ezt a rozsdamentes acélból készült, szalagszerű darabot, ami önmagában felér egy konyhai ékességgel.

Stílusos bortartó

4190 Ft-tól. Erős kialakítás, fényesre csiszolt rozsdamentes acélból. Méret: 15 x 15 x 8 cm.

Hirdetés

7. Borhőmérő gallér

Egy digitális borhőmérő minden borkedvelőnek jár, hiszen csak ezzel tudják biztosítani, hogy a borokat a fajtájuknak megfelelő legtökéletesebb hőmérsékleten szolgálhassák fel. A szerkentyű az üvegre húzva másodperceken belül elárulja, hogy az ital kóstolásra kész-e a hőfoka alapján.

Digitális borhőmérő gallér

2390 Ft-tól. Mérete: 7,3x7,2x4 cm.

Hirdetés

8. Borkóstoló

Úgy, mint program. Jellemzően vacsorával lehet foglalni, és ajándékutalvány formájában is adhatod. Hidd el, egy borszeretőnek ez az etalon ajándék! Ha konkrét időpontot foglalsz, akkor minél későbbit válassz (akár félév múlva esedékeset), nehogy kellemetlen helyzetbe hozd a célszemélyt azzal, hogy keresztbe szervezel neki – és azért is érdemes így csinálnod, mert a borkóstolókra minél korábban foglalsz, annál kevesebbet kell fizetned.

Borkóstoló

Különféle borok szakszerű kóstolása, étellel, sőt akár a borvidéken tett sétával egybekötve.

Hirdetés

Keresés az oldalon