Egészség 2018. december 17.

10 tökéletes ajándék a jóga szerelmeseinek

Laura Egészség 2018. december 17.
A jóga testi és spirituális szinten is számtalan eszközt kívánhat meg, ami hatékonyabbá teszi magát a tevékenységet - segítünk választani.

Masszívan tombol a jógaőrület már kis hazánkban is, szóval tutira vesszük, hogy neked is van legalább egy jógafanatikus, vagy jógával barátkozó ismerősöd. Épp ajándékot keresel neki? Ezekkel biztos, hogy nem nyúlsz mellé!

1. Szőnyegtartó heveder

Jógaszőnyege biztosan van már az illetőnek, és valljuk be, ez egy kissé ötlettelen ajándék is volna. Nem beszélve arról, hogy a jógázók általában maguk szeretik kiválasztani az ászanáikhoz legtökéletesebb szőnyegterepet. Na, de  hogy egy hevederrel milyen sokat segítesz nekik a szőnyeg szállításában és tárolásában, az egész más tészta! Érdemes olyat venned, aminek az anyaga újrafelhasznált természetes szálakból készült, így egy igazi, környezettudatos eszközzel közlekedik majd jógaimádó ismerősöd.

Szőnyegtartó heveder

2800 Ft-tól. Újrafelhasznált természetes szálakból, fényvisszaverő csíkokkal.

Hirdetés

2. Izomlazító illóolajcsomag

Jógázás után nagyon fontos az izomlazítás, a relaxálás, esetleg a túlzottan megterhelt inak fájdalmának csillapítása, az izomláz enyhítése. Illóolajból számtalan félét vehetsz, de a legjobb, ha egy kifejezetten jógásoknak összeállított illóolajcsomagot választasz. A kellemes illatok a lelkét, a természetes összetevők pedig a testét regenerálják majd.

Aromareneszánsz illóolajcsomag

4173 Ft-tól. 3 db 5ml-es illóolaj izomlazításra, fájdalomcsillapításra.

Hirdetés

3. Csakra életfa medál

Ékszerből sosem elég! Egy jógás pedig – elsősorban, ha nő – biztos, hogy akkor is nagyon örül egy életfa-medálnak, ha esetleg van már neki. Hisz minél több és többféle csakraásvány veszi körül, annál jobb. Ezekben a medálokban jellemzően megtalálható az ametiszt, a hegyikristály, a citrin, a karneol, az aventurin, és a jáspis. Az életfa pedig az egyik legalapvetőbb szimbólum az indiai filozófiában: ez köti össze a földi és égi világot, kapocs a természetes és a természetfölötti között, híd a fenti és lenti világ között. Az életfát formáló ékszerek a régen vágyott harmóniát jelképezik.

Életfa csakra medál

2990 Ft-tól. Többféle csakrakristállyal.

Hirdetés

4. Jógakerék

Ez az eszköz még újdonságnak számít itthon – épp ezért lehet nagyon jó ajándék! A vele végzett gyakorlatok még inkább segítik az izmok és a gerinc rugalmassá tételét, az alsó hátizmok ellazítását és a csípőfájdalom csökkentését. Tedd büszkévé jógás ismerősödet azzal, hogy elsők között tudhat magáénak egy jógakereket!

Jóga kerék

6000 Ft-tól. A henger külső átmérője: 32 cm, belső átmérője: 13 cm. Súlya: 1,4 kg.

Hirdetés

5. Jógakártya

Nemcsak gyerekeknek, de nekik is kiváló eszköz a jógával való közelebbi viszony kiépítéséhez. A jógakártyák segítenek könnyen emészthető módszerekkel elmélyülni a jóga filozófiájában, az ászanák jótékony hatásaiban, és egyáltalán, egy jófajta irányításként szolgálhatnak jógázáskor. Közös családi jógázáshoz rendkívül jó eszköz!

Jógakártya

3096 Ft-tól. 3-tól 99 éves korig. Neuropszichológus ajánlásával.

Hirdetés

6. Álomcsapda

A hálóból, tollakból és gyöngyökből készült álomcsapda a keleti filozófia szerint az ágy fölé akasztva átengedi a szép, és megfogja a rossz álmokat – ez utóbbiak köddé válnak a hajnali fényben. Egy álomcsapda tökéletes, alapvető ajándék bárkinek, aki a keleti gondolkodás iránt érdeklődik.

Álomcsapda

2200 Ft-tól. Anyaga: Vászon, pamut, toll, műanyag golyó. Mérete: 45 cm.

Hirdetés

7. Álomcsapda fülbevaló

Álomcsapdát formázó fülbevaló rengetegféle dizájnban kapható, szóval ha maradnál az ékszer-ajándéknál, akkor ez kiváló döntés. Létezhetetlen, hogy egy álomcsapda formájú fülbevalónak ne örüljön egy jógakedvelő hölgy! (A helyedben mi inkább alapszíneket választanánk: fehér, fekete,  mert azokat nagyobb eséllyel tudja bármihez felvenni.)

Álomcsapda fülbevaló

2200 Ft-tól.

Hirdetés

8. Kulacs

Csodaszép mintával ellátott kulacsok közül válogathatsz, amik egy jógázónak kifejezetten tetszetősek lehetnek! Hogy használni fogja, az garantált, hiszen a jóga után sok-sok vizet kell inni – egy igazi, felkészült jógásnál mindig ott figyel a kulacs is. Nekünk nagyon tetszik például ez a madártollas dizájnnal ellátott darab, ami ráadásul szivárgásmentes záródást biztosít (szénsavasat épp ezért nem szabad önteni bele!), szuperkönnyű, a műanyaga pedig mindenféle káros anyagtól mentes.

Kulacs

2900 Ft-tól. 600 ml. Kiváló minőségű BPA-mentes Eastman Tritan műanyagból.

Hirdetés

9. Füstölő szett

Aki a keleti filozófiák valamelyikét követi, az jó eséllyel nyitott a füstölők használatára. Egy jógázónak tuti ajándék a füstölő szett – különösképp, ha átgondoltan van összeválogatva. De lehet egyből például 7 csakrás szetteket is venni.

7 csakra füstölő szett

790 Ft-tól. 7x5 szál. Szálak hossza: 20 cm. Égési idejük: 30 perc.

Hirdetés

10. Füstölőtartó

A füstölő pálcikák és kúpok tárolására, valamint az égetésükre egyaránt alkalmas dobozka is nyerő ötlet. Rengetegféle van, egészen gyönyörűek is; mi ebben is arra szavazunk, hogy a választásodon érződjön egyfajta átgondoltság, az, hogy utánanéztél, mit is adsz pontosan. Például, ha egy olyan füstölőtartót adsz, amin a 8 tibeti szerencsejel van, azzal máris egyfajta pluszt adsz a célszemélyednek. Ha ugyanis jógázik, vagy ismerkedik a jógával, akkor nagy eséllyel a tibeti szerencsejelekkel is tisztában van – vagy lesz, az ajándékodnak köszönhetően! (Érdemes lehet a dobozkát egy a szerencsejelek leírását tartalmazó papírba tekerned, amit könnyedén kinyomtathatsz például innen.)

Fa füstölőtartó

Fából faragott nagy füstölő égető és tartó, festett díszítéssel, a tibeti 8 szerencsejellel. A füstölő égető 30,5 cm hosszú, 6,5 cm magas és 5,8 cm széles.

Hirdetés

Kiemelt kép: Pixabay

Keresés az oldalon