A Wizz Air Máltán alapít új légitársaságot

Startlap Utazás
Wizz Air Malta 2022 októberében kezdheti meg működését.

A Wizz Air  közleményben jelentette be, hogy egy máltai leányvállalat üzemben tartási (AOC) és működési engedélyére (AOL) nyújtott be kérelmet, miután az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és a Máltai Polgári Légi Közlekedési Hivatal (CAD) kedden közösen aláírta a „Felelősségvállalás átruházásáról szóló megállapodás” elnevezésű dokumentumot.

A Wizz Air Malta az EASA által jóváhagyott üzemben tartási engedély és a CAD által megadott működési engedély megszerzésétől függően 2022 októberében kezdheti meg működését máltai lajstromozású repülőgépekkel – olvasható a légitársaság közleményében.

 „A Wizz Air Malta sikeres megalapításával egy lépéssel közelebb kerültünk stabil pozíciónk megerősítéséhez és európai terjeszkedési terveink véghezviteléhez. Alig várjuk, hogy együtt dolgozhassunk az EASA-val és a CAD-vel a kérelem továbbvitelében” – mondta Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója a tájékoztató szerint.

Új légitársaságot alapít a Wizz Air Máltán
Váradi József vezérigazgató. Fotó: Wizz Air

Mint írják, Patrick Ky, az EASA ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: „Az új felállás, amelyben egy csoport több, különböző tagállamban található, de ugyanazon illetékes hatóság által felügyelt üzemben tartási engedélyt működtethet, jól mutatja, hogy milyen lehetőségek állnak rendelkezésre az EASA bevonásával.”

 „Megtiszteltetés, hogy a Wizz Air egyike azon légitársaságoknak, amelyek Máltát választották egyik fő telephelyüknek. A CAD csapatmunkája és megközelítése ezzel ismét nyerő formulának bizonyult” – tette hozzá Charles Pace kapitány, a Máltai Polgári Légi Közlekedési Hivatal főigazgatója.