Mostantól így repülhetsz Olaszországba

Startlap Utazás
Megváltozott beutazási szabályokra hívja fel a figyelmet a Wizz Air.

A Wizz Air felhívja utasai figyelmét, hogy újabb ország tette kötelezővé a COVID-19 tesztelést az Európai Unióból belépők számára. A légitársasággal utazóknak ezentúl Olaszországba csak negatív teszteredménnyel lehetséges a beutazás, ezen felül pedig egy kitöltött PLF (passenger locator form) dokumentumot is magukkal kell hozniuk. Az új rendelet értelmében az országba érkezőknek,

akik már legalább egy oltással rendelkeznek, az utazás előtti 48 órában készült negatív eredményű PCR-tesztet, vagy a belépés előtti 24 órában végzett antigén hasonlóan negatív gyorstesztet kell felmutatniuk. Az oltatlanokra a negatív teszteredménytől függetlenül öt napos karanténkötelezettség vonatkozik.

A járványhelyzet miatt bevezetett óvintézkedésekre és szabályokra továbbra is érdemes odafigyelni az utazás megtervezése előtt: a Wizz Air weboldalán, az Utazástervező térkép menüpont segítségével tájékozódhatnak az utasok a legfrissebb beutazási feltételekről, de indulás előtt javasolt az adott ország hivatalos konzuli weboldalát is felkeresni a legfrissebb beutazási feltételekért, hogy biztosan problémamentes legyen az utazás. A különböző védettségi igazolványok elfogadásáról is az adott célország konzuli oldalán érdemes tájékozódni, hiszen a lista folyamatosan bővül. A Wizz Air azt javasolja továbbá, hogy az utazni vágyók mindenképpen ellenőrizzék, és szükség esetén újítsák meg a már lejárt, vagy lejárat közeli (kevesebb, mint 3 hónapig érvényes) úti okmányukat a repülőutak előtt.

Fotó: Wizz Air

A Wizz Airnek az utasai és a személyzete egészsége továbbra is a legfontosabb, ezért – bár már több ország is enyhített a maszkviselési szabályokon – a légitársaság továbbra is előírja az orrot és szájat eltakaró maszk viselését a repülőút teljes egésze alatt. A járatokra jegyek a wizzair.com oldalon és a légitársaság mobilalkalmazásán keresztül foglalhatók. A WIZZ Flex szolgáltatás pedig továbbra is a nyári utazások elengedhetetlen biztosítéka lehet. A szolgáltatást a foglaláskor vehetik igénybe az utasok, így váratlan esemény, időpont- vagy útvonalváltoztatási igény esetén lehetőségük nyílik arra, hogy átszervezhessék a foglalásukat egy másik Wizz Air-járatra. Így nemcsak a nyári utazást lehet bebiztosítani, de a tervezés időszakában sem érheti meglepetés az utasokat.