A Wizz Air 64 úti célra indít járatokat Magyarországról a nyáron

Startlap Utazás
Harminc ország 64 úti céljára repül a Wizz Air a 2023-as nyári menetrendje szerint Budapestről és Debrecenből. A légitársaság a budapesti bázisát júniustól egy újabb Airbus A321neo modellel bővíti.

A Wizz Air kedden közleményben jelentette be, hogy a tavalyi rekordot jelentő utasszámot követően a 2023-as foglalási adatok alapján ismét kiemelkedő évre számít.

A megnövekedett utasszámra további kapacitásnöveléssel reagált a légitársaság, így a korábban 12 gépből álló budapesti bázisát júniustól egy újabb Airbus A321neo modellel bővíti.

30 országba repülnek Magyarországról

Rekordszámú utast szállított tavaly a Wizz Air, megduplázva ezzel 2021-es teljesítményét. A forgalomnövekedésnek köszönhetően a légitársaság járatainak kihasználtsága decemberben elérte a 84,5 százalékot, ami az előző évhez képest 9,1 százalékos növekedést jelentett.

A Magyarországon piacvezető légitársaság 2023 nyarán 30 ország 64 úti céljára indít járatokat Budapestről és Debrecenből.

A folyamatos kapacitásnövekedésnek köszönhetően 2023 nyarára az összes Magyarországról elérhető üléskapacitás 32 százalékát a Wizz Air biztosítja – olvasható a légitársaság közleményében.

A Wizz Air légitársaság Airbus A321neo modellje.
A légitársaság Airbus A321neo modellje. Fotó: Wizz Air

Bővül a budapesti bázis

A rekordot jelentő utasszámnak köszönhetően a budapesti bázis is tovább bővül egy újabb Airbus A321neo modell áll szolgálatba, hogy immáron tizenhárom gép szállíthassa a Liszt Ferenc Repülőtérről az utasokat – írják.

A Wizz Air 2022-ben rekordszámú utast szállított, így a turisztikai iparág, és ezzel együtt a célországok gazdaságai is nyertesei ennek az eredménynek. Mi továbbra is mindent megteszünk azért, hogy minél több ember számára tegyük elérhetővé a megfizethető és környezettudatos repülést, hiszen ez a fajta flexibilitás az, ami mozgásban tudja tartani a gazdaságot” – idézi a közlemény Jeckel Evelint, a Wizz Air hálózatfejlesztésért felelős igazgatóját.

Budapestről idén év elejétől már kizárólag a környezetkímélőbb, alacsonyabb károsanyag-kibocsátással és zajterheléssel üzemelő Airbus A321neo modellek repülnek, de a teljes nemzetközi flotta esetében is eléri az 50 százalékot ez az arány az aktuális pénzügyi év végére. 

A légitársaság jelenleg 177 Airbus repülőgépből álló flottája az átlag 4,6 éves repülőgépeknek köszönhetően már most is jóval fiatalabb, mint a nagyjából 10 éves gépparkkal rendelkező versenytársaié. Ennek pedig nem csak az utasok kényelme miatt van jelentősége, a Wizz Air fenntarthatósági stratégiájának is szerves része a flotta megújítása – olvasható a közleményben.