Belföld 2021. március 23.

A VOLT, és a Balaton Sound idén már biztosan elmarad, a Szigetre még van esély?

Fatima Belföld 2021. március 23.
Az elmúlt napokban biztossá vált, hogy a VOLT, és a Balaton Sound idén már biztosan elmarad, legközelebb majd 2022-ben lehet részt venni ezeken. De mi a helyzet a Szigettel?

A VOLT és a Balaton Sound nyár eleji fesztiválok, a korlátozások, a bizonytalan helyzet és a sok kérdőjel miatt ezeket 2022-re kellett elnapolni. A Sziget viszont nyár végi, így felmerül a kérdés: van remény arra, hogy ezt megrendezik?

“Jó előjelek nincsenek, de még egy picit kivárunk, mert az nyár végi fesztivál. Figyeljük az egész európai szcénát, a nyár eleji fesztiválokat mindenhol lemondták, a nyár végiekkel még nincs így. Angliában kezd egy nagyon speciális helyzet kialakulni: van egy fix dátuma a nyitásnak – bár addig is sok feltételnek kell teljesülnie -, június 16-ra tervezik, reméljük, megvalósul. Valószínűleg belföldi vonatkozású dolgokat fognak csinálni, csak az egy nagy piac. Mi egyelőre várunk – a remény hal meg utoljára alapon. Megmondom őszintén, olyan nagy esélye szerintem nincs, hogy idén meg tudjuk rendezni a Szigetet – azért napi 90-100 ezer emberről beszélünk. De kivárunk, mert hátha” – mondta a Reggeliben Kádár Tamás, a Sziget főszervezője, illetve  a Sziget Zrt. ügyvezetője. 

Illusztráció: Getty Images

“Nagyon bízom benne, hogy magyar szervezők még tudnak adott esetben magyar zenekarokkal, magyar közönségnek a nyár második felére rendezvényeket összehozni. Sok a bizonytalanság nekik is, de más, amikor 5-10 ezer fős rendezvényt tervezel, meg más, amikor 40-50 ezer fős eseményt” – tette hozzá.

Kádár arra is kitért, hogy sokat segítene az ágazat helyzetén, ha például az újrainduláshoz a kulturális áfát csökkentenék 5%-ra, ezzel az összes szereplőnek egységesen lehetne segíteni. Azt is kiemelte, hogy 2022-ben biztosan visszatérnek a fesztiválok – az igény megvan rájuk, a vendégek mennének, ők pedig megpróbálnak megfelelni a majdani elvárásoknak.

Keresés az oldalon