Tippek 2020. szeptember 20.

Még minikonyha is van a Volkswagen "kempingautójában"

Fatima Tippek 2020. szeptember 20.
A Volkswagen új kisteherautója kompakt, kerekes sátorrá alakítható, kempingezéshez ideális.

A Volkswagen egy olyan név, amely megkerülhetetlen az autós világban: a német autógyártó vállalat, egyike a legnagyobb autógyártó cégeknek a világon. Most bemutatták a Caddy Californiát, ami – különösen ezekben a koronavírus sújtotta időkben – jó barátja lehet a kalandoroknak, a sátorozás és kempingezés rajongóinak.

Kis apartman az autóban

A Caddy sorozat ötödik generációjában teljesen újratervezett modell, az új Caddy California több szempontból is meglepő és lehengerlő: állítható lakótereket tartalmaz, alvási és tárolási területekkel,

célja, hogy mind a mindennapi életben, mind a hosszabb utazások során hasznos legyen.

A furgon panorámás napfénytetővel és kibővített tárolóval rendelkezik, de hátuljában egy miniatűr konyhát is rejt kompakt, kihúzható gáztűzhellyel. Az alsó kihúzható rész evőeszköz-tálcát és további tárolóhelyet tartalmaz az edények és a kellékek számára, míg a konyha hátsó részébe beépítve egy lezárt doboz, egy szellőzőnyílással a gáztartály számára.

Volkswagen Caddy California / Fotó: YouTube

A modell egy kompakt kisteherautó és egy lakóautó közötti kategória – kihajtható ággyal is rendelkezik, amit összecsukva a fekvőalkalmatosság hossza harmadára csökken, és a csomagtartóban foglal helyet. A hátsó üléssor teljesen kivehető egy utazás előtt, hogy elég hely legyen a tároláshoz és az alváshoz. A szabadon álló, moduláris sátorrendszer akár a kisteherautóval is összekapcsolható, így a jármű lényegében egy hordozható kemping, elég nagy egy négytagú család számára – írja a Lonely Planet.

Az égbolt szerelmesei úgy alakíthatják a Caddy Californiát, hogy a nagy panorámás napfénytetőn keresztül gyönyörködhetnek a kilátásban, míg a privát szférát őrzők függönyrendszerrel bújhatnak el a kíváncsi tekintetek elől.

Egy alkalmazás pedig útmutatóként szolgál az utazásokhoz, információkat nyújt a táborhelyekről, valamint a víz- és hulladéklerakó helyekről. A kemping további elemeként szabályozható LED-világítási rendszer, integrált légyképernyők és az ágy alatti részen elhelyezhető kempingbútorok is a kényelmet szolgálják.

 

 

Keresés az oldalon