Változik a buszmenetrend Siófokon

Fatima
2021. július 17-től megújul Siófok helyi buszközlekedése, első lépésben a főszezonban érvényes közlekedés alakul át.

Az új menetrend kedvezőbb csatlakozást biztosít a vasúthoz és a helyközi autóbuszokhoz, így a siófoki helyi autóbuszos közlekedés valódi alternatívát jelent majd „a déli part fővárosában” és környékén. Az új vonalhálózatban ütemesen közlekednek az autóbuszok, így valamennyi irányban könnyebben tervezhetők lesznek az átszállások és az utazások. Az új helyi menetrend a Budapest–Siófok–Keszthely/Nagykanizsa InterCity-járatokról és -járatokra egyaránt kedvezőbb csatlakozást biztosít.

30 percenként közlekedő buszok

A módosuló vonalhálózat és menetrend révén – főszezonban – a siófoki autóbusz-állomás és Balatonszéplak alsó, valamint a siófoki autóbusz-állomás és Siófok (Sóstó), kemping között a jelenlegihez képest kétszer olyan sűrűn, 30 percenként közlekednek az autóbuszok, a hét minden napján. Balatonszéplak és Sóstó felől is közvetlen járatok indulnak a Tesco és Kiliti felé, hétköznap 30, hétvégén és este 30-60 perces követéssel.

Illusztráció: Getty Images

A nyári főszezonban kísérleti jelleggel a 7-es buszok hétvégi napokon is közlekedni fognak, így Töreki felől minden nap elérhető lesz Siófok belvárosa.

A part menti járatok ezentúl minden nap csatlakoznak majd a Budapest felől 0:38-kor érkező Bagolyvonathoz, így késő este és éjfél után is biztosított lesz az eljutás a helyi buszokkal.

Az új, módosított menetrend életbelépésével a Volánbusz éves szinten közel 1,3 millió utasnak biztosít még kényelmesebb utazást a Balaton-parti városban. További részletek itt.