Világ 2021. szeptember 21.

Csak védettségivel lehet síelni egy népszerű olasz síterepen

Fatima Világ 2021. szeptember 21.
A Stelvio után Val Senales (Schnalstal) pályáin is lehet már szeptemberben síelni, ám itt a 12 éven felüliek csak védettségi igazolvánnyal használhatják a sílifteket.

Rengeteg alpesi síklub választotta az olasz gleccsert edzéshelyszínnek, így a következő hetekben tele lesz versenyzőkkel. Szerencsére azonban a hétvégétől már a hobbisíelők előtt is nyitva áll reggel 9 és délután 12:30 között. A korai nyitás annak köszönhető, hogy a pályát nyáron letakarták védőfóliával, valamint tavasszal rengeteg havat gyűjtöttek össze és tároltak el az idei szezonra (körülbelül 200 ezer köbméter “tavalyi havat” tudnak szétteríteni a most megnyílt három pályán).

Az olaszok és a külföldiek is csak védettségi igazolvánnyal síelhetnek a Schnalstalon, ez a szabály a 12 éven aluliakra nem vonatkozik.

Olaszországban igencsak szigorú protokollt vezettek be: október 15-től a munkavállalók csak védettségi igazolvánnyal dolgozhatnak. Jelenleg távolsági utazásnál, az éttermek fedett részein, múzeumokban, színházakban, mozikban, edzőtermekben stb. kötelező a védettségi. Az Aosta-völgy a napokban jelentette be, hogy síterepeit csak védettségivel lehet látogatni. Hírek szerint az olasz síterepek jelentős része arra készül, hogy védettségi igazolványhoz köti a síelés engedélyezését – írja a Síelők.hu.

Illusztráció: Getty Images

Keresés az oldalon