Világ 2021. szeptember 13.

Ezen az osztrák síterepen lesz a legdrágább a napijegy

Fatima Világ 2021. szeptember 13.
Folytatódik a síbérletek drágulása: átlagosan 4-5%-kal kérnek többet a napijegyekért, mint tavaly, azaz néhány helyen akár 60 euró fölötti összeget kell fizetni érte.

Az osztrák síterepeket üzemeltetők szervezetének vezetője szerint a tavalyihoz hasonló szezont még egyszer nem bírnak ki: a bevételeik 95%-ától estek el, a tavalyihoz hasonló feltételekkel pedig elképzelhetetlen az idei nyitás. (Síelni ugyan lehetett, de a szállások és a hütték nagy része zárva tartott, külföldieknek megnehezítették a bejutást.) A 2020-as tapasztalatok mellett az is közrejátszik, hogy a hóágyúk, modern liftek, rakrakok és az üzemeltetés évről-évre drágulnak, és valakinek meg kell ezeket fizetnie.

60 euró fölött a napijegy ára

A Síelők.hu információja szerint idén főszezonban a tiroli Söldenben már 62 eurót elkérnek egy napijegyért, ezzel ők a legdrágábbak Ausztriában. Utánuk következik St Anton am Arlberg és Grossarl (61), Saalbach, Hochkönig, Kitzsteinhorn, Ski amadé 4-hegy – Schladming (60,50) – szintén 60 euró fölötti árakkal.

Három tiroli top síterep, a Hintertux, Kitzbühel és Ischgl 59,50 eurót számol fel egy napijegyért.

A magyarok kedvenc helyei, Bad Kleinkirchheim és Nassfeld 52,50, Kreischberg és Gerlitzen 52, Katschberg 51, Lachtal 47, Tauplitz 45 eurós jeggyel várják a síelni vágyókat. A többnapos bérletek esetében a napi fajlagos árak a fenti számoknál alacsonyabbak.

Sölden, Ausztria / Fotó: Getty Images

További terepek és árak a Síelők.hu oldalán.

Keresés az oldalon