Dübörög az üzleti utazás Új-Zélandon

Fatima
Alig maradt el az üzleti utazók száma Új-Zéland belföldi járatain, a keresletre való tekintettel Air New Zealand nagyobb befogadóképességű gépeket állít forgalomba.

Leanne Geraghty, az Air New Zealand kereskedelmi vezetője elmondta, az országon belül üzleti céllal utazók száma már csak 10 százalékkal marad el a járvány előtti szinttől. Reagálva a helyzetre, több intézkedést kellett hozniuk, például a legnépszerűbb járatokon nagyobb befogadóképességű Airbus A321-eseket állítanak forgalomba, kedvezőbb menetrendet vezetnek be, a korábban elbocsátott légiiutas-kísérők közül sokakat visszahívtak.

Illusztráció: Getty Images

Nem számítottak erre

A vezető hozzátette: a nagy kereskedelmi szervezetek előrejelzésével megegyezően ők is arra számítottak, hogy csak a hátizsákos turisták és a családlátogatók után térhetnek majd vissza az üzleti utazók. Ennek oka a vállalatok költség-megtakarítása, az egészségügyi aggodalmak és a távmunkára átállás volt, a cégek viszont aktívnak bizonyulnak, és szeretnék a személyes kapcsolatokat visszahozni – írja az AIRportal.

Az előzetes becslések szerint jövőre a 2019-es szint 70 százalékával számoltak, így az Air New Zealandet is meglepték a jó adatok.

Az üzleti célú utazók aránya még az USA-ban is 15 százalék körül mozog, ebből Geraghty arra következtet: jelenleg Új-Zélandnak van a legerősebb belföldi járathálózata. Ami a jegyárakat illeti, még nem érték el a válság előtti szintet, a cég mesterségesen alacsonyabban tartja az üzleti osztályú jegyek árát, így akár 100 új-zélandi dollárral is kevesebbe kerülhet egy jegy.