Világ 2021. szeptember 13.

Ryanair-vezér: Nagyot drágulhatnak a repjegyek

Fatima Világ 2021. szeptember 13.
Durván megdrágulhat az utazás a Ryanair főnöke szerint.

Michael O’Leary, a Ryanair vezetője szerint az üdülési árak valószínűleg meredeken emelkedni fognak jövőre, ahogy az utazási kereslet visszapattan. A The Sunday Times-nak azt is elmondta, hogy a kevesebb járat, az infláció és a több adó drágítják meg a repülőjegyeket.

Fotó: Nick Ansell/PA Images via Getty Images

“Úgy gondolom, hogy jövőre drámai fellendülés lesz az európai üdülési turizmusban. Azért hiszem, hogy az árak drámaian magasabbak lesznek, mert kevesebb kapacitás van” – mondta a fapados légitársaság vezetője. Hozzátette: a Ryanair közvetlen riválisainak a világjárvány miatt csökkenteniük kellett flottájukat.

“2022-ben körülbelül 20 százalékkal kevesebb rövid távú kapacitás lesz Európában, miközben a kereslet gyorsan helyreáll.”

A Ryanair azt tervezi, hogy jövőre új bázist nyit a newcastle-i nemzetközi repülőtéren, legalább 60 munkahelyet teremtve. Riválisa, az EasyJet időközben bezárta bázisait Stansted, London Southend és Newcastle repülőterein, november 1-jétől pedig a Ryanair beszünteti minden tevékenységét Southendben, ami azt jelenti, hogy egyetlen utasszállító repülőgép sem fogja használni a repülőteret – írja a Napi.hu.

A közgazdászok szerint tovább fog emelkedni az infláció, ami szintén nagy szerepet játszik a repülőjegyárak növekedésében, de a környezetvédelmi adók növekedése is tényező.

Keresés az oldalon