Világ 2021. július 30.

Fizethetnek az utasok: A Ryanair bevezeti a karbonkompenzációt

Fatima Világ 2021. július 30.
Lehetővé teszik, hogy az ügyfelek ellensúlyozzák a CO2 -kibocsátásukat.

A Ryanair elindítja a szén-dioxid kalkulátort, egy digitális számológépet, amely minden útvonalán kiszámítja az utasonkénti szén-dioxid-kibocsátást, és lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy megfizessék repülésük teljes szén-dioxid költségét, hozzájárulva a környezetvédelmi kezdeményezésekhez. Ezzel a fejlesztéssel a Ryanair bővíti szén-dioxid-kibocsátási programját, amely jelenleg a karbonkibocsátástól függetlenül 2 eurós adományok átutalására ad lehetőséget, a befolyó pénzt pedig kompenzációs programokra fordítják – többek között a Renature Monchique erdőfelújítási projektre Algarvé portugál tartományban; az energiahatékony főzőlapok forgalmazására Ugandában a First Climate által; Balikesir szélerőmű -projektre Törökországban.

A Ryanair önkéntes szén-dioxid-kibocsátási rendszerének elindítása óta az ügyfelek több mint 3,5 millió euróval járultak hozzá a környezetvédelmi projektekhez, így a légitársaság azt reméli, az új kezdeményezést is örömmel fogadják majd.

A Ryanair állítása szerint már jelenleg is ők Európa legzöldebb légitársasága, egy utaskilométerre vetített kibocsátásuk 66 gramm, és szerintük már azzal csökkentik az utasok az emissziót, ha az ír fapados céggel repülnek más cég helyett. Nem dőlnek hátra, hanem újabb célokat tűznek ki a légitársaságnál: 2030-ra kerozinszükségletének 12,5 százalékát fenntartható forrásból származó kerozinnal szeretné fedezni, és a Boeing 737-8200 “Gamechanger” gépekkel használatával pedig még tovább csökkenthető a kibocsátás – áll a közleményben.

Fotó: Ryanair

Thomas Fowler, a Ryanair fenntarthatósági igazgatója elmondta: „A Ryanair ügyfeleinek százezrei döntenek úgy évről évre, hogy a foglaláskor a szén-dioxid-hozzájárulás kiválasztásával hozzájárulnak és támogatják a környezetet. A szén-dioxid-kibocsátási rendszer kibővítése azt a célt szolgálja, hogy ügyfeleink teljes mértékben ellensúlyozzák Ryanair-járatuk CO2-kibocsátását – ez nagymértékben javítja minden olyan környezetvédelmi partnerünk képességeit, akik aktívan dolgoznak a szén-dioxid-csökkentési programokon.

Ez is érdekelhet:

{PostTitle}

Elolvasom

Keresés az oldalon