Világ 2020. október 02.

Drasztikus leépítés 2 amerikai légitársaságnál

Fatima Világ 2020. október 02.
Több mint 32 ezer alkalmazottól válnak meg az American és a United Airlines légitársaságok, mert a demokraták és a republikánusok nem jutottak egyezségre az amerikai kongresszusban a repülési ágazatnak nyújtandó további támogatásról.

Az ágazat 25 milliárd dollárt kapott szeptember 30-áig, a koronavírus-járvány gazdasági hatásait kompenzáló program azonban szerdán véget ért. Ezért előbb az American Airlines, majd a United Airlines jelentett be 19, illetve több mint 13 ezer dolgozóra vonatkozó leépítést – írja az Euronews, hozzátéve: értesüléseik szerint a két légitársaság ígéretet tett,ha a demokraták és a republikánusok a következő napokban egyezségre jutnak, visszavonják az elbocsátásokról szóló határozatot.

Leállítja budapesti járatait az American Airlines
Fotó: Daniel Slim/AFP

– Kavarognak bennem az érzések. Nem is tudom pontosan, hogy inkább szomorú, ijedt, mérges vagy csalódott vagyok-e. Több ezren vagyunk légikísérők, akiknek idáig a bértámogatási program segített megtartani az állását és az egészségbiztosítását, most pedig az utcára kerülünk. Nem tudjuk, hogyan tovább – mondta az American Airlines egyik légikísérője, Allie Malis.

Keresés az oldalon