A Tisza-tó melletti tulipánkert idén még több virággal nyit

Pitz Dániel
Várhatóan húsvétra kinyílnak az első tulipánok, ezért április 7-én, nagypénteken megnyitja kapuit a Tisza-tó mellett lévő TulipGarden.

A Vác mellett lévő TulipGarden Dunakanyarral egy időpontban nyitja meg kapuit a 2021 óta működő Tulip Garden Tisza-tó, ahol több, mint 150 ezer különböző színű virág várja majd a betérőket – írja az I Love Tisza-tó magazin.

A gazdálkodó a megnyitásuk első évében nem kevesebb, mint 50.000 virághagymát ültetett el látványkertjükbe. Mivel az érdeklődés egyre nagyobb volt, idén már 155 ezer tulipán bonthat szirmokat az  Abádszalók és Kunhegyes közötti régi major területén.

Ráadásul ez a hatalmas mennyiség csak az, amit haza is lehet majd vinni. Ezen felül közel 95 fajta virág várja a vendégeket kizárólag megtekintésre, ahol fotózásra is lesz lehetőség.

Illusztráció. Fotó: Getty Images

Tóth Diána, a kert gazdája a lapnak elmondta, hogy hiába a különleges tulipánok, a látogatók többnyire a klasszikus piros és a sárga virágokat vitték haza.

Sokan talán nem is tudják, de a tulipán szirmai ehetőek. Aki szeretne egy tulipánszirmos csokoládét kóstolni, megteheti Szabó Istvánnál, az „Egy csepp Tisza-tó” csokoládé megalkotójánál, hiszen hétvégente itt is lesz kézműves vásár.

A Tisza-tó melletti TulipGarden keddtől csütörtökig 9 és 15 óra között, péntektől vasárnapig pedig 9 és 17 óra között várja a látogatókat. A 18 éven felülieknek 500 forintos belépődíjat kell fizetni, gyermekeknek viszont ingyenes.

A virággyűjtéshez kosarat és metszőollót érdemes vinni. A szervezők ugyan korlátozott számban tudnak eszközöket biztosítani, de azok hamar elfogyhatnak az érdeklődők számától függően. A tulipánok szálankénti ára 300 forint, a jácinté 400 forint, a nárciszé 250 forint.