Világ 2021. július 31.

Török tüzek: volt, ahol csónakkal menekítették a turistákat

Startlap Utazás Világ 2021. július 31.
Törökországban a tűzoltók immár negyedik napja küzdenek az erdő- és bozóttüzekkel. Eközben nyolcszáz kisebb-nagyobb tűzesethez riasztották a tűzoltókat az elmúlt 24 órában Olaszországban.

Törökországban 98 helyen égett a növényzet, 88 tűzfészket sikerült megszüntetni, tíz helyen még küzdenek a tűzoltók a lángokkal – írta Bekir Pakdemirli erdőügyi miniszter szombaton Twitter-üzenetben. A még el nem oltott tüzek közül három a tengerparti nyaralóhelyei miatt közkedvelt Antalya tartományban van.

Törökország földközi-tengeri partvidékén elővigyázatosságból több szállodát kiürítettek, volt, volt ahonnan csónakokkal menekítették ki a turistákat.

 

A tüzek eddig négy halálos áldozatot követeltek.A tűzesetek fő oka a rendkívüli meleg és a hosszan tartó szárazság, de a hatóságok Olaszországban és Törökországban is azt gyanítják, hogy több helyen szándékos gyújtogatás történhetett.

Az olasz hatóságok ismertetése szerint Szicíliában 250 alkalommal, Puglia, Calabria és Campania tartományokban összesen 200-szor kellett vonulniuk a tűzoltóknak.

Szicília keleti részén rövid időre le kellett zárni a cataniai repülőteret, a tüzek okozta sűrű füst miatt.

A hatóságok 150 embert evakuáltak Catania környékén, akiknek a lakóhelyét veszélyeztették a lángok az Ansa olasz hírügynökség jelentése szerint. Az oltást, amelyet több helyen helikopterről végeznek, az erős szél hátráltatja.

 

(MTI)

Keresés az oldalon