A Ryanair vezére szerint véget ért a 10 eurós jegyek világa

Szloboda Csaba
A fapados légitársaság sem tudja már tartani a tempót a folyamatosan emelkedő üzemanyagárakkal, így a turisták kénytelenek lesznek elbúcsúzni a szuperolcsó jegyektől.

A magyar kormánnyal korábban többször is vitába keveredő Michael O’Leary a BBC egyik műsorában nyilatkozott arról, miként is fognak drágulni a jegyárak az elkövetkezendő években – írja a Telex.hu

O’Leary véleménye szerint fokozatosan 40 euróról 50 euróra nő majd a légitársaságnál az átlagos jegyár. A Ryanair vezetője szerint azonban az emberek még így is sokat fognak repülni. 

Kitért arra, hogy a fapadosok világára jellemző igazán olcsó árak – úgymint az 1 eurós, sőt a 9,99 eurós repülőjegyek – teljes mértékben el fognak tűnni a következő esztendőkben.

Michael O’Leary úgy véli, hogy bár a légiközlekedés teszi ki a globális szén-dioxid-kibocsátás 2,4%-át, a közúti közlekedés megreformálásával többet lehetne nyerni környezetvédelmi szempontból. 

A Ryanair vezetője szerint náluk – ellentétben más légi cégekkel – nem okozott gondot a fellendülő kereslet, mivel ők már tavaly októberben, az omikron csúcsán megkezdték a légi személyzet feltöltésére a toborzást.