Belföld 2020. február 05.

Százmilliókból fejlesztik a horgászturizmust Tiszaroffon

Startlap Utazás Belföld 2020. február 05.
A kivitelezés a tervek szerint nyár elején kezdődik, és az év végéig tart.

Több mint 350 millió forint hazai forrásból fejlesztik a horgászturizmust a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaroffon, a kivitelezés a tervek szerint nyár elején kezdődik, és az év végéig tart.

A mintegy ezerötszáz lakosú Tisza-tó környéki település a 350 millió forint vissza nem térítendő támogatást a Belügyminisztérium pályázatán nyerte.     

A teljes egészében támogatott beruházás tervei már elkészültek, ezt követően az engedélyek beszerzése, közbeszerzés zajlik.

A beruházás során az önkormányzat egy régi ingatlanában turisztikai látogatóközpontot alakítanak ki, ahol iroda, üzlet, tárgyaló, vizesblokk kap majd helyet. Emellett egy teljesen új épület létesül rendezvénytérrel, csónaktárolóval, a tetején pedig apartmanokkal a vendégeknek

A Tisza-tóhoz látogató horgászok száma évről évre nő, az egyik közkedvelt célpont Tiszaroff. A község a hazai pergető horgászat egyik közismert helyszíne. A Magyar Országos Horgász Szövetség tavaly a településen rendezte meg az Európa-bajnokság hazai előválogatóját.

iStock

(MTI)

Keresés az oldalon